Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kısır Döngü Nasıl Yazılır? TDK ile Kısır Döngü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KISIR DÖNGÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kısır Döngü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kısır Döngü nasıl yazılır? İşte, Kısır Döngü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KISIR DÖNGÜ DOĞRU YAZILIŞI

        kısır döngü

        KISIR DÖNGÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir önermeyi ikinci bir önermeyle ikinci önermeyi de dönüp birincisiyle tanıtlamaya çalışma yolu, fasit daire, döngü, kapsayıcı karşıtı. Aynı olumsuz sonucu veren, çözüm getirmeyen durumların tekrarlanması, sürdürülmesi anlamına gelir. Bu kelime genellikle kısırdöngü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kısır döngü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Ama ana yahut büyükanne, çocuğu korumaya kalkar, bu sistemi bozarsa kısır döngü sürer gider.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kısırdöngü