Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kitabevi Nasıl Yazılır? TDK ile Kitabevi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        KİTABEVİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kitabevi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kitabevi nasıl yazılır? İşte, Kitabevi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KİTABEVİ DOĞRU YAZILIŞI

        kitabevi

        KİTABEVİ KELİMESİNİN ANLAMI

        “Kitabevi” kelimesi, Türkçede “kitapların satıldığı, ödünç alınabildiği veya okunabildiği yer” anlamında kullanılan bir kelimedir. Doğru yazılışı “kitabevi” şeklindedir. Kelimenin kökeni, “kitap” sözcüğüne Arapça olan “-evi” soneki eklenerek oluşturulmuştur. “-evi” soneki, Türkçede “evin, yerin, mekanın” anlamına gelir. Bu şekilde, “kitabevi”, “kitap yerinin, kitap mekanının” anlamını kazanır.Türkçede “kitabevi” kelimesi, genellikle kütüphanelerin veya kitap satış noktalarının isimlerinde kullanılır. Ayrıca, bu kelime, evlerdeki kişisel kitaplık alanı veya bir okulun kitap merkezi gibi alanları da ifade etmek için kullanılabilir.Örnek cümleler:– “Bugün kitabevine gidip yeni bir roman alacağım.”– “Kütüphanedeki kitapları listeleyebilmek için kitabevi görevlisiyle konuşmalısınız.”– “Üniversitedeki kitabevi, öğrencilerin ders kitaplarını satın alabileceği bir yerdir.”

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Matematik dersi takviye kitapları alımı için bir kitabevi ile anlaştık.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • kitap evi