Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Köşebaşı Nasıl Yazılır? TDK ile Köşebaşı Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Köşebaşı kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KÖŞEBAŞI TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Köşebaşı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Köşebaşı nasıl yazılır? İşte, Köşebaşı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KÖŞEBAŞI NASIL YAZILIR?

        köşebaşı

        KÖŞEBAŞI KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir sokağın başka bir sokakla veya caddeyle kesiştiği yer anlamında kullanılan köşebaşı kelimesi mecazi olarak önemli makam anlamında da kullanılmaktadır. Genellikle ayrı yazılarak hata yapılır. Bu kelime genellikle köşe başı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı köşebaşı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Felek benim kurulu yayım yastı / Her köşebaşında yolumu kesti” – Pir Sultan Abdal

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • köşe başı