Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Meşakkatsiz Nasıl Yazılır? TDK ile Meşakkatsiz Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MEŞAKKATSİZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Meşakkatsiz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Meşakkatsiz nasıl yazılır? İşte, Meşakkatsiz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MEŞAKKATSİZ DOĞRU YAZILIŞI

        meşakkatsiz

        MEŞAKKATSİZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Meşakkatsiz kelimesi güç olmayan, sıkıntısız. anlamına gelir. Söylenmesi zor bir kelime olduğu için halk arasında dile kolay geldiği şekillerde söylenebilir. Buda hatalı yazılmasına neden olabiliyor. Bu kelime genellikle meşakatsiz, maşakkatsiz, meşekkatsiz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı meşakkatsiz şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        "Sükut meşakkatsiz ibadettir…”

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • meşakatsiz
        • maşakkatsiz
        • meşekkatsiz