Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Mikrofilm Nasıl Yazılır? TDK ile Mikrofilm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        MİKROFİLM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Mikrofilm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Mikrofilm nasıl yazılır? İşte, Mikrofilm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        MİKROFİLM DOĞRU YAZILIŞI

        mikrofilm

        MİKROFİLM KELİMESİNİN ANLAMI

        Herhangi bir belge, yayın vb.ni küçük sinema filmi gibi bir şerit üzerine çeken, özel bir fotoğraf makinesiyle elde edilmiş film anlamına gelir. Bu kelime genellikle mikro film şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı mikrofilm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        1951 yılından beri kalite, üretim ve tedarik zinciri altyapısında tutarlılıkla tanınan Fujifilm’in mikrofilmleri gelişmiş teknik destekle desteklenmektedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • mikro film