Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Narsist Nasıl Yazılır? TDK ile Narsist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NARSİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Narsist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Narsist nasıl yazılır? İşte, Narsist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NARSİST DOĞRU YAZILIŞI

        narsist

        NARSİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Narsisme, bireyin özellikle kendisi ve özellikleri hakkındaki çok fazla güven ve değer kazanmasına bağlı olarak, öteki insanların hak ve özgürlüklerini hor gören, kendisini başkalarından üstün gören, diğer insanların görüşlerini önemsiz sayan ve diğer insanları hor gören bir olumsuz kişilik özelliğidir. Narsist kişiler, herhangi bir sosyal durumu ya da olayı kendi çıkarları için değerlendirmekten çok uzaktırlar. Narsistler, her zaman bir konuya ön yargılarla yaklaşıp, kendi duygu ve düşüncelerini diğer insanlara dayatma eğilimindedir. Narsistler kendilerinin bir üstün olduğuna inanırlar ve diğer insanların fikir ve düşüncelerini önemsiz görürler. Narsistlerin kendilerini diğerlerinden üstün görüp, kendilerini başkalarından daha üstün olarak gören düşünceleri, narsizmin temel unsurlarını oluşturur. Bu kelime genellikle narsist şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı narsist şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Narsist bir insan ile yaşamak çok zordur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • narsist