Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir Körfezi Karşıyaka İskelesi açıklarında erkek cesedi bulundu. Eş Anlamlı Kelimeler Sözlüğü İtina kelimesi eş anlamlısı nedir? TDK Nasıl Yazılır? Almanya’dan Nasıl Yazılır? TDK ile Almanya’dan Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Ankara’dakiler Nasıl Yazılır? TDK ile Ankara’dakiler Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Atatürk Nasıl Yazılır? TDK ile Atatürk Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Bingöllülük Nasıl Yazılır? TDK ile Bingöllülük Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Bizim De Nasıl Yazılır? TDK ile Bizim De Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Bülbül Çanağı Nasıl Yazılır? TDK ile Bülbül Çanağı Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Çapraşık Nasıl Yazılır? TDK ile Çapraşık Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Dua Etmek Nasıl Yazılır? TDK ile Dua Etmek Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Etyaran Nasıl Yazılır? TDK ile Etyaran Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Hayıflanma Nasıl Yazılır? TDK ile Hayıflanma Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Laciverttaş Nasıl Yazılır? TDK ile Laciverttaş Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Mehmet Emin Yurdakul'dan Nasıl Yazılır? TDK ile Mehmet Emin Yurdakul'dan Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Muhabbetname Nasıl Yazılır? TDK ile Muhabbetname Doğru Yazılışı Nedir? TDK Nasıl Yazılır? Ne Var Ne Yok Nasıl Yazılır? TDK ile Ne Var Ne Yok Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Ne Var Ne Yok kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        NE VAR NE YOK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ne Var Ne Yok kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ne Var Ne Yok nasıl yazılır? İşte, Ne Var Ne Yok kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NE VAR NE YOK NASIL YAZILIR?

        ne var ne yok

        NE VAR NE YOK KELİMESİNİN ANLAMI

        Her şey,  “ne haberler var, işler nasıl?” anlamında kullanılan bir söz. Bu kelime genellikle nevar neyok şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ne var ne yok şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Ailesi de elde avuçta ne var ne yok satarak İstanbul’a göçmek zorunda kalmıştı.” – Hıfzı Topuz

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nevar neyok