Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nüans Nasıl Yazılır? TDK ile Nüans Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NÜANS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nüans kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nüans nasıl yazılır? İşte, Nüans kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NÜANS DOĞRU YAZILIŞI

        nüans

        NÜANS KELİMESİNİN ANLAMI

        Nüans, çok ince, zor farkedilebilecek ayrıntıları anlatmak için kullanılan bir terimdir. Bir şeyin sunduğu çok ince ayrıntılarının farkedilmesine nüans denir. Nüanslardaki bu küçük ayrıntılar çoğunlukla duygu ve kararları etkileyebilir. Örneğin bir şarkının veya parfümün sıcak bir ortamda daha yumuşak veya daha koyu bir koku salması gibi. Nüans aynı zamanda bir duyguyu belirtmek, aksi yönde düşünmeye hazır olmak ya da sözlerin arkasındaki derin anlamları farketmek için de kullanılabilir. Her zaman konuşma sırasında nüansların önemli olduğu hatırlanmalıdır; çünkü arka planda önemli mesajlar saklanabilir. Bu kelime genellikle nüğans şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nüans şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Ellerini ve kollarını hiç kullanmaya lüzum duymadan nüanslarını sesiyle vererek oynadı.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nüğans