Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Orta Çağ Nasıl Yazılır? TDK ile Orta Çağ Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ORTA ÇAĞ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Orta Çağ kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Orta Çağ nasıl yazılır? İşte, Orta Çağ kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ORTA ÇAĞ DOĞRU YAZILIŞI

        orta çağ

        ORTA ÇAĞ KELİMESİNİN ANLAMI

        Orta çağ kelimesi bir özel isimdir. Tarihi bir dönemi belirtmek için kullanılır. Batı Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden (476) 1453’e veya 1492’ye kadar süren çağ anlamına gelir. Bu kelime genellikle ortaçağ şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı orta çağ şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Orta Çağ felsefesi tarihsel dönem itibarıyla ilkçağ felsefesinin bitiminden modern düşüncenin başlangıcına kadar olan dönemi kapsar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ortaçağ