Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pediatri Nasıl Yazılır? TDK ile Pediatri Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PEDİATRİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pediatri kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pediatri nasıl yazılır? İşte, Pediatri kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PEDİATRİ DOĞRU YAZILIŞI

        pediatri

        PEDİATRİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Pediatri, çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla uğraşan uzmanlık alanıdır. Pediatristler, yenidoğan bebeklerden 18 yaşına kadar olan çocuklara bakan ve çocuk sağlığı ve hastalıkları ile ilgili hizmetler sunan hekimlerdir. Pediatristler çocukların her türlü sağlık sorunu ile uğraşırlar ve tedaviler tavsiye ederler. Pediatristler, ayrıca çocuklara aşılar yapmak için de kullanılan kapsamlı aşı programını uygularlar ve vücutlarının gelişimine katkıda bulunmak için çocukların beslenme alışkanlıklarını denetlerler. Bunun yanı sıra, pediatristler çocuğun ruhen ve entelektüel gelişimini de denetleyerek ona yardımcı olurlar. Çocuklar gelişimsel problemler yaşadıklarında veya diğer sağlık problemleri yaşadıklarında, pediatristler iyi bir hekim ve danışman olarak çocuğa ve ailesine yardım edebilir. Bu kelime genellikle pediyatri şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı pediatri şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pediatri, bebek ve çocukların gelişimleri, tıbbi bakım ve tedavileriyle ilgilenen bilim dalıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pediyatri