Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Perşembe Nasıl Yazılır? TDK ile Perşembe Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PERŞEMBE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Perşembe kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Perşembe nasıl yazılır? İşte, Perşembe kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PERŞEMBE DOĞRU YAZILIŞI

        perşembe

        PERŞEMBE KELİMESİNİN ANLAMI

        Perşembe, haftanın dördüncü günüdür. Türkçede; kendisinden önce gelen Çarşamba gününün ardından, kendisinden sonra gelen Cuma gününün öncesinde bulunan gündür. İslam takviminde günler her haftanın başında Pazar olarak başlar ve ardından Salı, Çarşamba ve Perşembe gelir. Özellikle Türk kültüründe Perşembe günü kutsal bir gün olarak değerlendirilmektedir. Peygamber Efendimizin (SAV) çok sık tevbe etmesi ve en çok oruç tutması sebebiyle bu güne "tevbe günü" olarak da adlandırılmıştır. Perşembe'yi, tüm haftanın başlangıç günü olarak kabul eden İslamiyet'te; Perşembe günleri kutsal ibadetlere ayırılmıştır. Hatta bu günde dualar okumak ve ibadetler yapmak çok daha kolaydır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Özellikle Ramazan ayında perşembe günleri, günahlardan ve kötü amellerden uzak durmaya özel bir vurgu taşır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • perşenbe