Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Plazmalaştırma Nasıl Yazılır? TDK ile Plazmalaştırma Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLAZMALAŞTIRMA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Plazmalaştırma kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Plazmalaştırma nasıl yazılır? İşte, Plazmalaştırma kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLAZMALAŞTIRMA DOĞRU YAZILIŞI

        plazmalaştırma

        PLAZMALAŞTIRMA KELİMESİNİN ANLAMI

        Plazmalaştırmak işi. Bu kelime genellikle pilazmalaştırma şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı plazmalaştırma şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Plazmalaştırma işleminden sonra, gaz halinden farklı olarak yüksek ısıda elektronlar atomdan ayrılıp serbestçe dolaşırlar ve kalan elementlerde pozitif yüklü iyonlara dönüşür.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pilazmalaştırma