Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Protez Nasıl Yazılır? TDK ile Protez Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROTEZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Protez kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Protez nasıl yazılır? İşte, Protez kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROTEZ DOĞRU YAZILIŞI

        protez

        PROTEZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Protez, devre dışı bırakılan organların ya da vücut parçalarının tamamlanmasını sağlayan, hastaların günlük yaşam aktivitelerini tekrar yapabilmelerini sağlayan bir cihazdır. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesiyle, protezler artık günümüzde hareketli, taşınabilir ve birçok özelliği olan gerçekçi tasarımlarıdır. Protezler konvansiyonel mekanik, elektronik, hidrolik, optik veya akıllı cihazlar olarak sınıflandırılabilir. Protezler, konvansiyonel ve mekanik protezler, cerrahi protezler, doğal kontrol protezleri, yarı kontrol sistemleri ve akıllı protezler olarak da sınıflandırılabilir. Protezler yalnızca hastaların işlevlerini tekrar kazanmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda vücut şekillerinin güzel görünmesini sağlamak amacıyla giyilebilirler. Protezler, hastalıkların, kazaların veya doğuştan gelen sebeplerin sonucu oluşan fonksiyon kayıplarının telafi edilmesinde kullanılan özel cihazlardır. Bu kelime genellikle pırotez şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı protez şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Protezler, birçok farklı hastalık ve vücut işlevlerini etkileyen fonksiyon kayıplarını telafi edebilmek için tasarlanmış özel cihazlardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pırotez