Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Puanlı Nasıl Yazılır? TDK ile Puanlı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PUANLI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Puanlı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Puanlı nasıl yazılır? İşte, Puanlı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PUANLI DOĞRU YAZILIŞI

        puanlı

        PUANLI KELİMESİNİN ANLAMI

        Puanlı, herhangi bir konuyla ilgili yaptığınız incelemeler sonucunda size verilen veya kazandığınız değer anlamına gelen bir kelimedir. Genellikle para, puan veya kupon gibi şeyler olarak ifade edilmektedir. Puanlı, aynı zamanda oyunlarda ve etkinliklerde verilen ödül, prim veya ödül olarak da kullanılır. Puanlı sistemi, zaman zaman kullanıcılar tarafından faydalanılmak için kurulmuş olabilir. Bu sistem, kullanıcıların kupon veya puan kazanmalarını sağlar ve bunları kullanarak ürün ve hizmetler satın almalarını veya ödüller kazanmalarını sağlayabilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Kemeraltı’ndan alelacele, beyaz üstüne koyu lacivert puanlı bir gecelik almıştım.” – Nazlı Eray

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • puğanlı