Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Reddetmek Nasıl Yazılır? TDK ile Reddetmek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REDDETMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Reddetmek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Reddetmek nasıl yazılır? İşte, Reddetmek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REDDETMEK DOĞRU YAZILIŞI

        reddetmek

        REDDETMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Verilen veya yapılması istenen bir şeyi kabul etmemek, geri çevirmek; reddeylemek.  Aileden olan birini aileden bir kişi olarak saymamak, tanımamak; reddeylemek. Yalanlamak, çürütmek. Kökü farsçadan olan “reddetmek” kelimesi, birtakım yükümlülükleri yerine getirmekten olanaklı olmayan durumlar meydana geldiğinde, bir teklifi, istek veya öneriyi reddetme anlamında kullanılır. Reddetmek, bir olaydan ya da sözcükten kaçınmak ya da reddetmek olarak iki anlamda da kullanılabilir. Sözcüğün çoğulu olan reddetmeler, genellikle teklifleri ve istekleri reddetmek amacıyla kullanılır. Reddetmek, birini ya da bir şeyi geri çevirme ya da geri çevirmek anlamına da gelir. Örneğin, arkadaşınız size para veren bir arkadaşınızı geri çevirmenizi isteyebilir. Bu durumda onu reddetmek anlamına gelecektir. Reddetmek aynı zamanda bir talep ya da isteği kesin olarak reddetmek anlamına da gelir. Örneğin, arkadaşınız size kendisini evine davet etmeyi teklif edebilir. Bu durumda, onu reddetmek, onun isteğini kabul etmemeniz anlamına gelir. Reddetmek son olarak, kendinizi veya başkalarını çevreleyen durumların değişmesine izin vermeyerek, olayları önlemek anlamına da gelir. Örneğin, bir arkadaşınızın kendisini sağlıksız bir yaşam tarzına atmasına izin vermemek için onu reddetmek anlamına gelebilir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Büyük bir nefretle bu adi yalanı reddederim.” – Asaf Halet Çelebi

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reddetmek