Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Serasker Nasıl Yazılır? TDK ile Serasker Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SERASKER NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Serasker kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Serasker nasıl yazılır? İşte, Serasker kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SERASKER DOĞRU YAZILIŞI

        serasker

        SERASKER KELİMESİNİN ANLAMI

        Serasker kelimesinin doğru yazılışı “serasker” şeklindedir. Serasker kelimesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminden gelmektedir. Etimolojik olarak serasker kelimesi, Farsça kökenlidir. “Ser” kelimesi “baş” veya “üst” anlamına gelirken, “asker” kelimesi ise “askeri” veya “savaşla ilgili” anlamlarına gelir. Bu nedenle serasker kelimesi, “baş asker” veya “başkomutan” anlamına gelir. Serasker, Osmanlı İmparatorluğu’nun askeri teşkilatındaki en üst düzey komutanlardan birine verilen unvandır. Seraskerler, Osmanlı İmparatorluğu’nun askeri işlerini yönetirler ve savaşlarda önemli bir rol oynadılar. Seraskerlik unvanı genellikle Sadrazamın yanı sıra, padişah tarafından atanırdı. Serasker, askeri işlerin yanı sıra, devletin güvenlik politikalarını belirleme ve uygulama konularında da yetkiye sahipti. Serasker kelimesi günümüzde genellikle Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait tarihi metinlerde veya kitaplarda kullanılmaktadır. Ayrıca, serasker kelimesi Osmanlı askeri teşkilatını ve dönemin askeri düzenini anlatan eserlerde de yer alır. Günümüzde ise askeri terimlerin değişimiyle birlikte serasker unvanı yerine daha çok komutan veya başkomutan terimleri kullanılmaktadır. Bu kelime genellikle ser asker şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı serasker şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ser asker