Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sloven Nasıl Yazılır? TDK ile Sloven Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SLOVEN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sloven kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sloven nasıl yazılır? İşte, Sloven kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SLOVEN DOĞRU YAZILIŞI

        sloven

        SLOVEN KELİMESİNİN ANLAMI

        Slovenya, Güney Avrupa bölgesinde yer alan, orta ölçekli bir ülkedir. Adının kökeni Slovence diline dayanmaktadır. Latince sözcüklerden türetilen Sloven, ülkenin milli ve yerel dili olan Slovence dilinin adıdır. Ülkenin kayalık dağlık topraklarının sürünümlerinin sahip olduğu ormanlar, ilkel volkanlar, göller ve ırmaklar, doğanın muhteşem güzelliğini ortaya çıkarmaktadır. İki büyük şehrinin başında gelen Ljubljana ve Maribor, ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik merkezleridir. Slovenya’da adeta bir ana akım var: İsaçılıktan kültürel etkinliklere kadar pek çok dinden taraftarlar mevcut. Ülkenin taşkınları ünlü olan Soca Nehri, Doğu Alplerde kendine özgü yeşil renkleriyle ünlüdür. Ülkenin kuzeydoğusunda, özellikle Prekmurje bölgesi, birçok misafir tarafından arıyor, dünyaca ünlü Palud wherehouse festivali burada yapılmaktadır. Ülke, oldukça zengin bir kültürel miras barındırmaktadır. İnsanlar, batı Avrupa’daki diğer kültürlerin etkilerini kendi geleneklerine oturmuş şekilde karıştırmaktan çok memnuniyet duymuştur. Kültürün lezzetli çeşitliliği, zengin mutfak kültürü, el sanatları ve müzik, ülkeye özgün bir anı oluşturmak için yeterlidir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Slovenya’yı ayrıca kış turizmi için de cazip bir yer haline getiren, Alplerin ve Karavanke Dağlarının yer aldığı sürekli kayak ve snowboard merkezleri mevcuttur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıloven