Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Yeşilırmak Nasıl Yazılır? TDK ile Yeşilırmak Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        YEŞİLIRMAK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Yeşilırmak kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Yeşilırmak nasıl yazılır? İşte, Yeşilırmak kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        YEŞİLIRMAK DOĞRU YAZILIŞI

        yeşilırmak

        YEŞİLIRMAK KELİMESİNİN ANLAMI

        İki veya daha çok kelimeden oluşmuş il, ilçe, semt vb. yer adları bitişik yazılır: Çanakkale, Gümüşhane; Acıpayam, Pınarbaşı, Şebinkarahisar; Beşiktaş, Kabataş vb. Şehir, köy, mahalle, dağ, tepe, deniz, göl, ırmak, su, çay vb. kelime­lerle kurulmuş sıfat tamlaması ve belirtisiz isim tamlaması kalıbındaki yer adları bitişik yazılır: Akşehir, Eskişehir, Suşehri, Yenişehir; Atakent, Batıkent, Konutkent, Korukent; Çengelköy; Yenimahalle; Karadağ, Uludağ; Kocatepe, Tınaztepe; Akdeniz, Karadeniz, Kızıldeniz; Acıgöl; Kızılırmak, Yeşilırmak; İncesu, Karasu, Sarısu; Akçay vb. Bu kelime genellikle yeşil ırmak şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yeşilırmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yeşilırmak, Sivas’ın kuzeyinde Kösedağ eteklerinden doğan ve Çarșamba’dan Karadeniz’e dökülen nehirdir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • yeşil ırmak