Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Zabıt Varakası Nasıl Yazılır? TDK ile Zabıt Varakası Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Zabıt Varakası kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ZABIT VARAKASI TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Zabıt Varakası kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Zabıt Varakası nasıl yazılır? İşte, Zabıt Varakası kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ZABIT VARAKASI NASIL YAZILIR?

        zabıt varakası

        ZABIT VARAKASI KELİMESİNİN ANLAMI

        Tutanak anlamına gelen zabıt tutmak kelimesi eski dilde kullanılan bir kelimedir. Günümüzde devlet kurumlarda kullanılıyor olabilir. Halkın kullanırken dilden çıktığı gibi yazmasından dolayı fazladan eklenen harf ile yazılabilir. Bu kelime genellikle zağbıt varakası şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı zabıt varakası şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Her. tahkik muamelesi bir zabıt varakası ile tespit olunur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • zağbıt varakası