Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Türkiye'nin Oscar adayı Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Ahlat Ağacı

        Nuri Bilge Ceylan'ın filmi Ahlat Ağacı, Türkiye'nin Oscar adayı oldu. Ahlat Ağacı, 91. Akademi Ödülleri’nde yarışacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema dalındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Ahlat Ağacı’nı Oscar adayı olarak seçti. 12 filmin aday olduğu kuruldan, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Türkiye’nin Oscar adayı olarak Ahlat Ağacı çıktı.

        Oscar heyecanı filmin oyuncularını da sardı. Murat Cemcir konuyla ilgili Twitter'ında bir paylaşım yaptı.

        Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdığı filmde başrolleri Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin paylaştı.

        AHLAT AĞACI'NIN KONUSU

        Yazar olmak isteyen Sinan, doğup büyüdüğü köşe geri döner ve çalıştığı kitabı bitirmek üzereyken babasıyla sorunlar yaşamaya başlar. Durum öyle karmaşık bir hal alır ki, Sinan işin içinden çıkamaz.

        Filmin çekimleri Eylül 2016’de Çanakkale’de başlamıştı. Çekimler 3,5 ay sürdü. Film Türkiye’de 1 Haziran 2018’de gösterime girdi.

        REKLAM

        CANNES’DA AYAKTA ALKIŞLANDI

        71. Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışmıştı Ahlat Ağacı. Filmin Cannes Film Festivali gösteriminde dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Cannes’ın web sitesinde 2018 adayı filmler arasında en yüksek oyu alan yapım oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ