Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Asgari ücret ne kadar olacak?

        Yeni yıla kısa bir süre kala tüm Türkiye'nin gözü kulağı asgari ücrete çevrilmiş durumda. Yurt genelindeki milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren konuya ilişkin 2. toplantı için geri sayım başladı. İşte, yeni asgari ücret ne kadar olacak ve asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak sorularının cevaplarına dair son bilgiler...

        ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTISI NE ZAMAN?

        Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde, 7 Aralık'ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta yapacak.

        ASGARİ ÜCRET SENARYOLARI NE?

        Asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesintisine 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren son verildi. Net asgari ücret 8 bin liraya çıkartılırsa brüt asgari ücret 9.412 TL, işverene maliyeti ise 11.059 TL olacak.

        Net asgari ücret 8.250 TL olursa brüt ücret 9.706 TL, işverene maliyeti 11.404 TL;net asgari ücret 8.500 TL olursa brüt ücret 10 bin lira, işverene maliyeti ise 11 bin 750 lira olacak.

        Net asgari ücretin 8.750 TL’ye çıkartılması halinde ise brüt asgari ücret 10.294 TL, işverene maliyeti de 12.095 TL’ye yükselecek.

        BAKMADAN GEÇME