Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Yeni Kuga'nın üzerindeki örtü kalktı

        ABD'li üretici Ford, kompakt SUV modeli Kuga'nın üçüncü neslini tanıttı. Yeni neslinde boyutları büyüyen araç, benzinli ve dizel motorların yanında hibrit bir seçeneğe de kavuştu. Focus ile aynı platformu paylaşan Kuga, bu benzerliği hem dışında hem de içinde göstermekten kaçınmıyor 

         

         

        Ford'un kompakt SUV'u Kuga'nın, üçüncü nesli gün yüzüne çıktı. Genel hatları ile Focus'a yakın duran Kuga, bu durumu kokpitinde de devam ettiriyor. İki modelin benzerliği aracın teknik altyapısında da devam ediyor. Zira, Kuga da Focus gibi C2 platformunda yükseliyor.

        Aracın yeni platform sayesinde 90 kg hafiflediği bildirilirken, hem bagaj hem de yaşam alanı hacminde artış kaydedilmiş durumda. Öyle ki, bagaj hacmi 523 litreye çıkan Kuga'nın, aks mesafesi de 20 mm arttı.

        Kuga'nın yeni neslinde boyu 89 mm artarken, aracın yerini aldığı model göre 44 mm daha geniş olduğu aktarıldı.

        Kuga'da yeni trendlere uygun olarak hibrit bir seçeneğin de sunulacağını açıklanırken, aracın Titanium, ST-Line ve Vignale olmak üzere üç farklı donanım seçeneği ile satılacağı bilgisi verildi.

        Hibrit versiyonların yanı sıra, 2 litre dizel, 1.5 litre dizel ve 1.5 benzinli motor seçenekleri sunulacak. Tüm motor seçenekleri 8 ileri otomatik şanzıman ile alınabilecek.

        BAKMADAN GEÇME