Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 2020 Patara Yılı ilan edildi! Patara nerede?

        Patara nerede? Patara'ya nasıl gidilir? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılını Patara yılı ilan etti. İşte, Patara ve Patara Plajı ile ilgili detaylar...

        PATARA NEREDE?

        Kültür ve Turizm Bakanlı'ğının resmi sitesi Kültür Portalı'na göre Patara Antik Kenti Fethiye-Kalkan arasında Xanthos Vadisi'nin güneybatı ucunda bugünkü Ovagelemiş Köyü'nde yer alıyor. 1988 yılından beri kazıları sürdürülen Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında Akdeniz kaplumbağaları ile ünlü. Likya'nın en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan Patara, caretta Carettaların milyonlarca yıldır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olması ile de ayrı bir öneme sahip.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmde Türkiye'nin kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak ve dünya gündeminde bu değerlere dikkat çekmek amacıyla Troya kentini ön plana çıkarmak için 2018 yılını 'Troia Yılı' ilan etmişti.

        2020 PATARA YILI İLAN EDİLDİ

        Bakanlık, Şanlıurfa'nın Örencik Köyü yakınlarında yer alan ve dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğunun ortaya çıkarıldığı Göbeklitepe'ye dikkati çekmek için 2019'u 'Göbeklitepe Yılı' ilan etti.

        2020 yılı teması için Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti seçildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubunda, 2020 yılını 'Patara Yılı' ilan ettiklerini duyurdu.

        Bu yıl Patara'nın Türkiye teması olarak belirlenmesiyle, Patara başta müze olmak üzere kazı ve restorasyon çalışmalarının yoğunlaştırılması gibi birçok yatırım da planlanıyor. Patara Antik Kenti kazılarına ise Türkiye İş Bankası destek veriyor.

        BAKMADAN GEÇME