Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Cate Blanchett Arakan'ı anlattı: Onların hikayesini unutamıyorum

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Arakanlı Müslümanların dramı ele alındı. Konseydeki Myanmar oturumuna katılan BM İyi Niyet Elçisi ünlü oyuncu Cate Blanchett, Arakanlı Müslümanların dramını anlattı. "Bir anne çocuğunun ateşe atılmasına nasıl dayanabilir?" diyen Blanchett, "Onların hikayesini asla unutamıyorum" dedi.

        Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Myanmar oturumu düzenlendi. Oturuma katılan isimlerden biri deBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin İyi Niyet Elçisi Oscar ödüllü Holywood yıldızı Cate Blanchett'ti.

        Blanchett, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman kamplarındaki deneyimlerini anlattı. "Bir anne çocuğunun ateşe atılmasına nasıl dayanabilir?" diye sordu.

        Ünlü oyuncu kamplarda yaşadığı duygularını, "Ben bir anneyim ve tanıştığım her bir mülteci çocuğun gözlerinde kendi çocuklarımı gördüm. Her anne, babanın gözlerinde kendimi gördüm. Bir anne çocuğunun ateşe atılmasına nasıl dayanabilir? Onların hikayesini asla unutamıyorum" sözleriyle anlattı. 

        Ünlü oyuncu BMGK'ya çağrı yaptı, "Vatandaşlığın zorunlu olduğunu unutmamaya ve bu hakkın Arakanlılara verilmesi için çaba sarf etmeye çağırıyorum" dedi. Blanchett, bu yaşananların Arakan'daki ilk şiddet dalgası olmadığına ve son 40 yıldır zulmün devam ettiğine dikkati çekti.

        BAKMADAN GEÇME