Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Geldiler, kirlettiler ve gittiler... Nasıl bu kadar duyarsız olduk?

        Denizler, plajlar, sahiller... Türkiye'nin dört bir yanındaki turizm cennetleri, güzelliklerinin yanı sıra bu bayram çöpleriyle de gündeme geldi. Bazı tatilciler bu doğa harikası yerleri buldukları gibi bırakmadı, turistik yerler turizm çöplüğüne döndü.

        9 günlük Kurban Bayramı tatilindei, turizm bölgeleri tatilci akınına uğradı. Oteller, pansiyonlar doldu, mesire alanlarına sahil kesimlerine çadır kuranlar oldu. Ancak 9 günlük bayram tatili boyunca turistik yerlerden gelen görüntüler içler acısıydı. Birçok yerde sahil, deniz ve mesire alanları çöplüğe döndü. Tatilciler tatilini yaptı ancak, çöplerini geride bıraktı. Marmaris, Bodrum, Datça, Bozcaada, Kuşadası; yani en gözde tatil merkezleri çöp yığınlarıyla doldu. Yiyecek-içecek artıkları ormanlara saçıldı, sahil kesimleri pet şişelerle, ambalaj paketleriyle kirlendi. Tatil boyunca sadece Marmaris'ten 4 bin 500 ton çöp toplandı. 

        Çevre kirliliğine tepkiler de çığ gibi büyüdü. Sosyal medyadan isyan ettiren fotograflar paylaşıldı. 9 günlük tatilde, Türkiye'nin geldiği manzara yürek burktu; "Ne zaman bu kadar duyarsız olduk?" sorusunu akıllara getirdi.

        BAKMADAN GEÇME