Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kurban Bayramı tatilinin kaza bilançosu: 142 ölü, 859 yaralı

        Aşırı hız, dikkatsizlik, kural ihlali, uykusuzluk... Tüm bunlar kazaları beraberinde getirdi. Bu bayramda da trafik kazalarının bilonçosu ağır oldu. 

        Çok sayıda kişi 17 Ağustos Cuma günü mesai bitimi sonrası memleketlerine ve tatil yörelerine gitmek için yollara düştü. Trafikteki belli bölgelerde hem gidişte hem de dönüşte yoğunluk yaşandı. 9 günlük Kurban Tatili boyunca alınan önlemler ve yapılan denetim ve tüm uyarılara karşın yurdun dört bir yanından yine ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan kaza haberleri geldi. En fazla can kaybının olduğu iki kaza Bingöl ve Erzincan'da meydana geldi. 22 Ağustos'ta Bingöl'de meydana gelen kazada 8 kişi hayatını kaybetti. 25 Ağustos'ta Erzincan'da iki otomobilin çarpıştığı kazada ise 7 kişi can verdi, ölenlerden 3'ü çocuktu. En fazla can kaybı ise bayramın ikinci günü meydana gelen kazalarda oldu. O gün meydana gelen kazalarda 27 kişi öldü, 119 kişi yaralandı.

        9 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen kazaların bilançosu ise ağır oldu. Yurt genelinde şehirler arası ve şehir içi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında 142 kişi yaşamını yitirdi, 859 kişi yaralandı. Geçen yıl, 10 günlük bayram tatilinde meydana gelen kazalarda ise 103 kişi hayatını kaybetmişti.

        BAKMADAN GEÇME