Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Taksi şoförü 10 yılda tam 15 kez alkollü yakalandı

        Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde polisten kaçmaya çalışırken yakalanan taksi şoförü Bayram T.'nin trafikte adeta bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı. 2012 yılında alkollü araç kullanarak ehliyeti alınan Bayram T.'nin, o tarihten sonra takside çalışmaya devam ettiği ve 15 kez alkollü, 1 kez uyuşturucu madde etkisindeyken araç kullanırken yakalandığı öğrenildi. İşlediği suçlar nedeniyle 2081 yılına kadar ehliyetine el konan sürücüyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de 2020 yılında bir Tweet attığı belirlendi.

        MÜŞTERİ KILIĞINA GİREN TRAFİK POLİSLERİ YAKALADI

        Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Sivil Trafik Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirdiği denetimde, müşteri gibi davranan sivil polisler, Kağıthane'ye gitmek isteğini söyleyerek bir taksiye binmek istedi. Taksicinin "Ben oraya gidemem çok trafik var" demesi üzerine sivil polisler kimliklerini açıklayarak işlem yapacaklarını söyledi. Karşısındakinin polis olduğunu görünce kaçmaya çalışan taksici, kısa bir kovalamacının ardından yakalandı.

        POLİS BİLE ŞAŞIRDI

        Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyeti olmayan sürücünün kimlik bilgilerini sorgulandığında ilginç detaylara ulaştı. Bayram T. adlı taksinin ehliyetine işlediği trafik suçları nedeniyle 26 Haziran 2081 yılına kadar el konduğu tespit edildi. Kaçak olarak taksi şoförlüğü yaptığı öğrenilen Bayram T.'ye polis ekipleri tarafından "Belediyeden taksi çalıştırma ruhsatı almadan taksi çalıştırmak" suçundan 4 bin 64 lira, "Uyarı ve ikazlara uymamak" suçundan 951 lira, "Sürücü belgesi geri alınmasına rağmen araç kullanmak" suçundan 8 bin 190 lira olmak üzere toplam 13 bin 205 lira ceza kesildi. Ayrıca Bayram T.'nin kullandığı aracın sahibine de "Sürücü belgesiz araç kullandırmak" suçundan 8 bin 190 lira ceza kesildiği öğrenildi. Kesilen toplam ceza miktarının 21 bin 295 olduğu belirtildi. (DHA)

        BAKMADAN GEÇME