Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Trump-Kim arasında fatura krizi!

        Dünyanın gözü kulağı 12 Haziran'da Singapur'da yapılacak tarihi zirvede. Ancak zirveden önce Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Kore arasında otel faturası krizi çıktı.

        ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında krizlerin biri biterken diğeri başlıyor. Bu kez iki lider arasında otel faturası krizi yaşanıyor. Kim ve beraberindeki heyet, 12 Haziran'daki zirve için Singapur'da 5 yıldızlı bir otelde konaklamayı tercih etti.

        Otelin kral dairesinin geceliği 6 bin dolar yani 28 bin türk lirası... Ancak Kuzey Kore bu masrafı üstlenmek istemiyor. Amerika Birleşik Devletleri de buna karşı çıkıyor. Konuyla ilgili açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ten geldi. Nauert, Amerika Birleşik Devletleri'nin hiçbir şekilde Kuzey Kore'nin faturasını ödemeyeceğini söyledi.

        Faturanın herhangi bir üçüncü ülke tarafından ödenmesini de uygun bulmadıklarını belirtti. Krizi çözen ise Nobel Barış Ödülü sahibi, "Nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması için uluslararası kampanya yönetimi" oldu. Kuruluş "Faturayı biz öderiz" dedi. Masrafların 2017'de kazanılan 1.1 milyon dolarlık Nobel Ödülü'nden karşılanacağı açıklandı.

        Şimdi gözler 12 Haziran'a çevrilmiş durumda. İki lider planlandığı gibi Singapur'da biraraya gelirse, tarihte ilk kez bir Amerikan Başkanı ve Kuzey Kore Lideri görüşmüş olacak.

         

        BAKMADAN GEÇME