Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 8 Temmuz 2020 (Çoklu baro ve siyaset tartışması: Partili baro olabilir mi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Ekonomi, dış politika ve hatta kononavirüs bir yana, çoklu baro tartışması bir yana... Tartışma hâlâ ilk günkü hararetinde ve görünen o ki, çoklu baroyu öngören avukatlık yasası ile ilgi değişiklik, Meclis'ten geçecek. Ayrıca, siyasette de tartışmalar sürüyor. Erken seçim iddiaları gündeme geliyor. Ancak AK Parti'nin kesin bir dille reddettiği erken seçim iddialarına, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de açıklama geldi. Bahçeli, seçimin 2023 yılında yapılacağının altını kesin ifadelerle çizdi. MHP Lideri başkanlık sistemine desteğini bir kez daha dile getirdi, hem de CHP'yi çok sert eleştirdi. Bu arada, sosyal medyada düzenlemeyi öngören yasal çalışma da sürüyor.

        Çoklu baro ve siyaset tartışması, siyasette gizli ittifak tartışması... Türkiye'nin siyaset gündeminde neler var? Siyasette ittifaklar ne durumda? Siyasi partiler yasası nasıl olmalı? Siyasette yeni ittifak olur mu? Millet İttifakı'nın adayı kim olur?

        Gece Raporu'nda Erdoğan Aktaş, konukları CHP 24. Dönem İzmir Milletvekili/Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk, Gazeteci Gürkan Hacır ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ile Türkiye'nin siyaset gündemini konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME