Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 2 Haziran 2020 (Siyasi partiler yasası değişir mi, seçim barajı düşürülür mü?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Salgın nedeniyle 48 gün önce çalışmalarına ara veren Meclis yeniden açıldı, siyasi gündem yoğun... Seçim kanunu, erken seçim, milletvekili transferi tartışmaları sürüyor. Bunlar siyasetin gündem maddeleri ama her biri aynı zamanda Türkiye'nin tartışma ve hatta gerilim noktaları. Çünkü her başlık için çok ciddi tartışmalar yaşanıyor, çok sert açıklamalar yapılıyor.

        Kılıçdaroğlu'nun "yeni OHAL" iddiası, siyasette ve adalette güven tartışması, siyasette "sistem" tartışması, sosyal medya ve ekranda tehditler, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışması, barolara müdahale tartışması... Türkiye'nin siyaset gündeminde neler var? Siyasette tansiyon neden yükseldi, nasıl düşer? Türkiye'yi kim provoke ediyor? Gerilim siyaseti kimin tercihi? Kutuplaşmanın ekran ve sokağa etkisi ne? Siyasi partiler yasası değişir mi? Seçim barajı düşürülür mü? Amerikan rüyası bitiyor mu? Trump neden İncil ile mesaj verdi?

        Gece Raporu'nda Erdoğan Aktaş, konukları Habertürk Yazarı Nagehan Alçı, Hukukçu Salim Şen, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Bedri Baykam ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin Türkiye'nin siyaset gündemini,  ABD’de bitmeyen protestoları ve ırkçılık karşıtı gösterileri konuştu.

        BAKMADAN GEÇME