Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası tüketim devi P&G Türkiye'nin 2004 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Saffet Karpat, dün görevini uzun yıllardır birlikte çalıştığı Tankut Turnaoğlu'na devretti. Turnaoğlu, P&G Türkiye'nin ikinci Türk yönetim kurulu başkanı olacak. 1991 yılından bu yana P&G Türkiye ve yurtdışı ofislerinde pek çok projeye liderlik yapan Turnaoğlu, 1998 Rusya krizinde marka için belirlediği stratejilerle de dikkat çekmiş, küçülmeyi engellemişti.

        Dokuz ay önce Sütaş Yönetim Kurulu'na giren Sütaş'a CEO olacağı konuşulan Karpat, nisan ayı sonundan önce herhangi bir karar açıklamayacak.

        Zaten Karpat'ta, yeni bir yöneticilikten çok Assos Behramkale'deki 10 dönümlük arazide eşiyle birlikte başladığı ceviz üretiminin heyecanı var.

        Karpat 40 yıldır işlenmemiş arazide 200 ceviz fidanı ve bir miktar da üzüm yetiştiriciliğine başlamış. Hedefi, işi büyütmek, Edirne'de 400-500 dönümlük bir arazide de ceviz ormanı oluşturmak istiyor. Ceviz ağacının gerçek anlamda verimli olması için 7-8 yıl zaman gerekiyor. Öte yandan zaman içinde çok azaldığı için uzun süredir ceviz ağacı kesmek yasak. Üretimi desteklemek için son yıllarda devlet desteği de arttı.

        Geçtiğimiz yıllarda Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton da ceviz üretimine başlamıştı.

        Saffet Karpat'ın emeklilik kararını şirkete tebliğ etmesi iki yıl öncesine dayanıyor. Görevi devralan Turnaoğlu da P&G Singapur ofisinde görev yapıyordu.

        Türkiye öncelikli ülkelerden olmalı

        Tankut Turnaoğlu'nun P&G ile ilgili hedeflerinin başında, yeni kategorileri de Türkiye'ye getirmek var. Turnaoğlu, "P&G'nin dünyada 37 kategorisi var, 22'si Türkiye'de. Türkiye'nin öncelikli ülkeler arasında yer almasını istiyorum" diyor.

        İstanbul meyhaneleri filmle dünyayı gezecek

        Mey İçki'nin Türkiye'nin meyhanelerini modernleştirmeye yönelik projesinin ilk örneği İstanbul Şişhane'de Saki adıyla açılmıştı. İkincisi İzmir'de geçtiğimiz ay hizmete girdi. Şimdi sırada Ankara ve İstanbul Anadolu Yakası var. Mey, şimdi de Halk Plajı prodüksiyon şirketi bünyesinde yapımcı Tan Morgül tarafından bir yıl içinde hazırlanan İstanbul Meyhaneleri belgeselini destekledi. 45 dakikalık belgeselde İstanbul'da meyhane kültürünün geçmişi, müdavimlerin ve tarihçilerin gözünden anlatılıyor. Yapımcı Tan Morgül ile sohbet ettik. Bu belgeselle yurtdışındaki Türk filmi haftalarında yer alacaklarını anlattı. İlk adres Hollanda Türk Filmleri Haftası olacak. Ayrıca belgesel DVD'si de yakında satışa sunulacak.

        ABD'li Shake Shack, İstinye Park'ta

        Beşinci yılını tamamlayan İstinye Park'ta, bu aralar değişiklik çok. İspanyol Inditex Grubu'nun markaları Zara, Bershka, Pull&Bear ve Oysho, hep birlikte mağaza tasarımlarını yeniliyor. Yemek katındaki Juke Box, pazar günü son servisini yaptı. Maç günleri restoranın içinde ve camekân önlerinde büyük kalabalıkların biriktiği restoranın yerine Türkiye pazarına Alshaya Grubu ile giren ABD'nin hamburger zinciri Shake Shack gelecek. Shake Shack, ilk olarak 2004 yılında New York'ta açılmış, daha niş ve ve butik pazara hitap eden bir marka. Türkiye'de mayıs ayında açılacak ikinci restoran da Beyoğlu Tünel'de olacak. İstinye Park Genel Müdürü Tolga Ergin, toplam cironun yüzde 8-10'unu yabancı turistlerden yapan AVM'de son iki ayda Çinli turist ziyaretlerinin de arttığını söylüyor.

        Diğer Yazılar