Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN kaygıyla okudum Timur Savcı ile ilgili gazetelerde çıkan haberleri.

        Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı, söz konusu dizinin yapımcısı olduğu için ölüm tehditleri alıyormuş. Sonunda mahkemeye başvurmak zorunda kalmış. Olayların bu noktaya gelmesi çok korkunç. Ama bu coğrafyada hiç rastlamadığımız şeyler de değil.

        Düşünceleri, sözleri, ürettikleri yüzünden öldürülen aydınlar ülkesi burası. Neyse, diziden hoşlanmayanlara iyi, hastalarına da kötü bir haberim var. Dizinin sona ereceği tarih iyi kötü netleşmiş. Daha önce 4 sezon yayınlanacağı söylenen dizi, çeşitli internet sitelerinde haber olduğu gibi bu sezon sonunda değil gelecek sezonda nisan ayı civarında sona erecekmiş.

        Hikâye akışında bir farklılık olmayacak, Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar Seferi ile sona erecekmiş.

        Yani böylece yorgan gidecek ve kavga bitecekmiş.

        Bu arada geçen sezon buradan Tim's Yapım'ın Ahmet Altan'ın "İsyan Günlerinde Aşk" ve "Kılıç Yarası Gibi" romanlarını 1 milyon liralık telif karşılığı satın aldığını yazmıştım. Şirket Muhteşem Yüzyıl sonrası bu yapım için kolları sıvayacakmış.

        Ve eğer duyumlarım doğruysa bu yeni dizinin senaryosunu hepimizi şaşırtacak bir isim kaleme almaya başlamış:

        Yasemin Çongar! Taraftan Ahmet Altan ile birlikte ayrılan Çongar bu yapımda da Altan'ın çalışma arkadaşı olmaya devam edecek gibi görünüyor.

        Yeni reyting sistemi TRT için mi geliştirildi?

        SON söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; TRT'nin reyting alması kadar harika bir şey yok. Bu artık yakamızdan düşeceği anlamına geliyordur umarım.

        Yıllardır elektrik faturalarımızdan, satın aldığımız televizyonlardan, radyolardan, radyolu otomobil ve cep telefonlarımızdan vesaire para ödemekten yorgun düştük TRT'ye.

        Son 3 gündür TNS'ye giren TRT'nin yüksek reyting başarılarına tanık oluyoruz.

        Önce Seksenler dizisi ile AB grubu birincisi olarak dikkatimizi çekti. Ardından da Sakarya Fırat ile çok sert bir kapışmanın yaşandığı çarşamba akşamı başarılı bir sonuç çıkardı.

        GELİRLERİ ARTACAK

        Bundan sonra mesela sırf Seksenler dizisinin aldığı reyting, o dizinin kuşaklarında 1 milyon lirayı geçecek bir reklam kuşağı anlamına geliyor. Yani TRT'nin gelirleri artacak.

        Umuyorum artan gelirlerin bir karşılığı olur ve başta bahsettiğim bizim cebimizden çıkan gelirleriyle helalleşir TRT. Ama tabii bu cümlenin bir de "ama"sı var.

        Daha önce reyting sonuçlarını beğenmeyen ve bu nedenle 2010 Ocak ayında sistemden çıkıp bununla da yetinmeyip kendi sistemini kuran TRT, aniden ne oldu da genel reyting sistemine yeniden girdi?

        Ve bir de, ne oldu da daha önce hiç almadığı kadar iyi sonuçları arka arkaya almaya başladı? Biliyorsunuz bu sezon yepyeni bir denek yapısı ve dağılımıyla sıfırdan reyting ölçülmeye başlandı.

        Ve yeni denek yapısı nedeniyle televizyon kanalları bir anda topal ördeğe döndü. Yeni sistemi okumak, izleyicinin tam eğilimini anlamak imkânsız hale geldi.

        ARTIK İYİ SONUÇTAN EMİN

        Neredeyse hiçbir yeni iş tutmazken daha önce listede görmediğimiz bazı işler listeye girer hale geldi.

        Ancak resim, TRT'nin aniden bu tabloya yani TNS ölçüm sistemine dahil olmasıyla aydınlandı. Belli ki kurum artık iyi sonuçlar alacağına emin hale geldi.

        Dün Sina Koloğlu Abi'miz Milliyet'te "TRT güvence almış olmalı" demiş.

        Bense halihazırdaki reyting sistemini beğenmeyip milyonlarca liraya yeni sistem kurmanın ve sonra TNS, TRT'ye uygun hale gelince o parayı çöpe atmanın bir karşılığı olur mu diye merak halindeyim.

        Ama bir yandan da başta dediğim gibi; TRT çok başarılı olsun çok para kazansın istiyorum. Elektrik faturamda bir televizyon kanalına her ay para ödediğimi görmekten yoruldum.

        Ve Aylin Aslım geri döner

        AYLİN Aslım'ın son günlerde albüm hazırlığı içinde olduğunu biliyordum.

        Ama albümden paylaşılan ilk şarkının bu kadar güzel olacağını hayal bile edemezdim. Dün sabah Aslım, Twitter hesabından hem doğum günü olduğunu paylaştı hem de yeni şarkısı "İki Zavallı Kuş"un linkini.

        En büyük sürpriz, şarkının Teoman ile düet olmasıydı.

        Düet deyince aynı sözlerin karşılıklı tekrar edildiği Türk usulü düetten bahsetmiyoruz. Süper sözler ve keyifli bir rock altyapıyla coşan bir düet var karşımızda.

        Ha, sözler de tabii ki can acıtıcı, insanın boş yerine yumruk atar niteliğinde.

        Dün Sevgililer Günü nedeniyle birbirine yalanlar söyleyen insanların sardığı çevremden çekip çıkardı bu realist şarkı beni. Netten bir bakın, beğenme ihtimaliniz yüksek görünüyor.

        Diğer Yazılar