Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün Amerika dahil birçok ülkede resmen din olarak kabul edilen Scientology’nin kuralları Ron Hubbard tarafından konulmuş ve kitabı da onun tarafından yazılmıştır.

        Ron Hubbard aslında bilimkurgu âleminin en büyük yazarlarından biriydi. Bu âlemin ağır abilerinden olduğu söylenebilir. Birçok kitabını okuduğum Hubbard, bilimkurgu ekolünün edebi stilini oluşturan yazarlardan biriydi. Başka kâinatlardan gelen yüksek teknolojiye sahip oluşumlarla dolu olan kitaplarını ele alınca bırakmak mümkün değildi. Yazar olarak bağımlılık yaratan bir yazardı o, ama asıl ününü bu kitapların dışında yazdığı “Dianetics” adlı çalışmayla oluşturdu. Aslında bu Dianetics’te bir insanın Scientology tarikatına katıldıktan sonra nasıl yaşaması ve kendisini geçmişin yüklerinden arındırarak ebedi yaşamını nasıl ayarlaması gerektiğinin kuralları konuluyordu. Bu, bazı ülkelerde belki din olarak kabul ediliyor olabilir de aslında çalışmaları aynen bir tarikatı andırıyor. Bir tarikat gibi katı yöntemleri var ve üyelerini daima kontrolleri altında tutuyorlar. Bir defa bu tarikata girdiğinizde tekrar çıkmak da mümkün gözükmüyor, isyankâr üyelerine karşı fiziksel güç de dahil birçok baskı yöntemi uyguladıkları da biliniyor.

        Bu tarikatın en meşhur üyesi ve propagandacısı Tom Cruise. O tüm hayatının kontrolünü bu tarikata teslim etmiş gibi yaşayıp davranıyor. Ron Hubbard’ın kitaplarına dayanılarak yapılan tüm filmlerde de o başrolde oynuyor.

        Son olarak tarikatın kendi kontrolündeki Tom Cruise’a geçmişte yaptırdığı bazı kirli işler de ortaya çıktı. Bunlar o zamanlar starın eşi olan Nicole Kidman ile ilgiliydi.

        Tom Cruise’ün bir filmin setinde tanıştığı Nicole Kidman ile evlenme kararına tarikatın yöneticileri baştan karşıydı. Hem Cruise’ün kendi kontrollerinden evlenerek çıkması ihtimaline karşıydılar, hem de Nicole Kidman’ı ailesi nedeniyle sevmiyorlardı, ama buna rağmen Cruise, Kidman ile evlendi ve korkulan da oldu: Ünlü yıldız tarikatın kontrolünden çıkmaya başladı. Şimdi anlaşıldı ki tarikat hem bunu önlemek hem de Kidman’ı onun yanından uzaklaştırmak için birçok kirli yönteme başvurmuş. İşin ilginci bu kirli yöntemleri hayata geçirmek için Tom Cruise’ü de kullanılmaya ikna etmiş oldukları da ortaya çıktı. Yıldız, tarikatına o kadar bağlıydı ve onun emirlerine o kadar uyuyordu ki eşi Kidman’ın karalanması ve uzaklaştırılması kampanyasına aktif katıldı. Sadece bu bile bu tarikatın ne kadar güçlü ve tehlikeli olduğunu göstermeye yetiyor. Bakalım son ortaya çıkan bu bilgiler mahkemeye düşecek bir davayla sonuçlanacak mı, şimdi bu merakla bekleniyor.

        Diğer Yazılar