Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOYKIRIM iddiasını sürdürenlerin neden işi tarihçilere bırakmadığı bence freudyen slip (freudyen dil sürçmesi) diye bilinen nedenden dolayı açıkça ortaya çıktı.

        “Freudyen dil sürçmesi”, en basit anlatımıyla insanın başka şeylerden söz ederken istemeden bilinçaltında yer alan gerçek fikirlerini ortaya koyuverecek şekilde gayri ihtiyari konuşmasıdır.

        Yıllardır uluslararası camiada bir “soykırım” iddiasıdır tartışılıp duruyor. Türkiye ise bütün gücüyle buna karşı çıkıyor.

        Bu sadece uluslararası politikanın acımasız güç ilişkileri veya olası tazminat yollarının açılmamasıyla ilgili değil.

        Aslında meselenin altında çok daha farklı ve bir o kadar da şeytani bir oyun yer alıyor.

        Bunu kimse cesaret edip dillendirmiyor tabii ki. Bu ancak uluslararası reel güç ilişkilerinin gizli perde arkalarını bilen ve bunu haklı olarak bizim gibi insanlarla paylaşamayanlarca bilinen gizli bir süreç.

        Bunun ne olduğunu resmi belgelerde, resmi tutanaklarda bulamazsınız. Eğer uluslararası ilişkilerin gizli bir dokümanı bir gün ortaya çıkarsa (ki bunun olacağına hiç inanmıyorum) belki o zaman gerçeği biz de göreceğiz, ama o güne kadar çok nadiren olabilecek bazı freudyen dil sürçmelerinden yola çıkıp gerçeğin farkında olabiliriz.

        Soykırım tartışmaları sürerken bana bu fırsatı bir yayın verdi. Aslında bu kuşku duyduğum bir konuydu, her şeyin temelinde böylesine şeytani bir amaç olduğundan şüphe ediyordum ama konu bir dil sürçmesi nedeniyle bence bu kadar net ilk kez karşıma geliyordu.

        Yayını yapan, internetin çok okunan sitesi Huffington Post. Bu yayın, tartışmaların en alevlendiği gün, açılış sayfasını soykırım iddialarına ayırdı.

        Tam sayfa bu konu işlendi. Bilinen iddialar bazı fotoğraflar eşliğinde tekrar yayınlandı. Sabredip sonuna kadar okursanız, sayfayı aşağıya doğru kaydırırsanız, karşınıza bir harita çıkıyordu. Burada “Ermeni krallığı”nın tarihi topraklarının gösterildiğinin iddia edildiği bir harita vardı.

        Bu haritada bu Ermeni krallığının tarihsel topraklarının nerelerde yer aldığı gösteriliyordu. Doğu Anadolu’muzun neredeyse tümünün bu krallığın toprağı olarak gösterilmesi bir yana, bu topraklar neredeyse Ankara’ya kadar uzanacak şekilde uzatılmıştı.

        Bence bu freudyen dil sürçmesi belgesi eğer soykırım iddiaları resmen kabul edilirse ondan sonra gelecek aşamayı da gösteriyordu.

        Bu tarihi olduğu söylenen iddiaya dayanılarak Türkiye’den toprak mı istenecek?

        “Olur mu böyle şey? Böylesine eski bir krallığa dayanılarak toprak iddiasında da bulunulabilir mi hiç?” demeyin. İlk önce İsrail’in böylesine bir iddiaya dayanarak neler başardığını, neler yaptığını bir hatırlayın.

        Tarihi dokümanların bizlerin haklı olduğunu göstereceğine inanan çok samimi insanların olduğunu da biliyorum, ama şunu da bilin, bu sürecin temelinde Türkiye’ye uzun vadede çok zarar verecek bir oyun da var.

        Bu oyuna kanıp bunun piyonu olmaya hiç gerek yok. İstemeden de olsa bu oyuna düşenler var. Şu bilinsin ki bu oyunun temelinde Türkiye’yi bölme planları var.

        Diğer Yazılar