Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR alt başlık daha atmak istiyorum: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" olmanın önemi ve bilinci!

        Bazıları şöyle düşünebilirler ve en önemlisi bunu propagandaya dönüştürebilirler; nerede bu devlet, Van'da neler oluyor, yazık değil mi bu insanlara?

        Dürüst olalım arkadaşlar; zaaflar olabilir, yanlışlar, eksikler olabilir ama gerçek değişmez: Türk Devleti deprem anından itibaren eldeki bütün imkânlarıyla depreme müdahale etti ve Başbakanından Bakanlarına kadar sorumlu herkes, ilk saatler içinde olay yerine varmışlardı.

        Sevgili dostlarım, sanal ortamda tek kelimeyle "iğrenç söylemlere ve yazılara şahit oluyoruz". Türkiye'de ayrışmayı, "etnisite" odaklı ayrışmayı körüklemek isteyenlerin ağzından ve kalemlerinden adeta kan damlıyor! Neymiş; "Türkiye o bölgeye öylesine müdahale edermiş", neymiş "asker, polis gelmemiş"... Ve bir sürü kuyruklu yalan!

        Sevgili dostlar, bizler, hangi kökten, nereden gelirsek gelelim bu sınırlar içinde kader ortağıyız! Biz tek vücuduz, tek beyiniz ve en önemlisi ne olursa olsun birlikte atan tek kalbiz! Bunun aksini iddia eden, felaketler kapımıza dayandığında "bizi ayrıştırmaya" çalışanlar tek kelimeyle "şerefsizdir, bölücüdür" ve en önemlisi insan değildir!

        Sonuç: Bizler Türk, Kürt değiliz, Laz, Çerkez, Pomak değiliz! Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız ve en önemlisi "bizler" sonsuza kadar birbirinden asla ayrılamayacak "kader ortaklarıyız"! Hepimize geçmiş olsun!

        Son söz: Türkiye Van için adeta seferber oldu. Sizler de kardeşlerimize yardımlarınızı www.basbakanlik.gov.tr adresindeki hesap numaralarından ulaştırabilirsiniz...

        ***

        'Twitter'in X ruhları emretti' diye arkadaşımızdan mı vazgeçeceğiz

        İKİ gündür "Twitter ve internetin diğer mecralarının bazı karanlık ruhları" depremi bile kullanarak akıllarınca bize baskı yapıyorlar. Neymiş; Duygu Canbaş ekranda şöyle demiş, böyle demiş... Bu televizyonun Genel Yayın Yönetmeni olarak diyorum ki; cümle devrik olabilir, dikkatli dinlemeyen yanlış anlayabilir ama geneli anlamlandırınca ne söylediği çok açık! Ve kesin olarak yine söylüyorum ki; öyle demedi! Konu hakkında daha fazla kelama gerek yok, ben arkadaşımdan, düşünce yapısından ve ne dediğinden eminim. Gerisi "karanlık ruhların nehir yatağı olan sanal ağda debelenmeleri"...

        ***

        Euro-Dolar 1.39-1.40 bandını yukarı kırarsa...

        ÇOK kısa ve öz yazacağım: Euro-Dolar 1.391.4060 bandını yukarı çıkarsa yeni bir kanala girecek ve Avrupa dahil bütün dünya sermaye piyasalarında sert yukarı hareketler olacak. Şimdi tersten yazayım; Avrupa bu hafta bir kademe ilerleyebilirse Euro-Dolar 1.39-1.4060 bandını kıracak ve 1.4060-1.60 bandına girecek!

        Sevgili dostlar, yukarıdakileri sadece Euro-Dolar için yazmadım. Bu cümlelerin bir "tık" ötesi var! Yukarıda yazdıklarım olursa Türkiye için iki muhtemel sonucu olacak:

        1 - Dolar-TL ilişkisinde 1.85-1.60 bandında sert gevşemeler göreceğiz.

        2- Sermaye piyasamız 60.000 üstüne taşacak ve 58.000-60.000 bandını kırarak 60.000-72.000 bandına girecek!

        Yukarıda aktardığım detay çok önemli! Euro-Dolar 1.39-1.4060 bandını yukarı kırıp "üstünde taban oluşturabilecek mi"! Taban oluşursa "teknik detayından algılamasına" bütün dünya piyasalarının yönü "kalıcı olarak" değişecek!

        Çok önemli not: En sert günlerde hep şu tezi savundum; "1.65'ten 1.85'e kadar eldeki dolarları 5'lik kademelerde satıp faize geçebilirsiniz, dönüş yolunda faiziyle daha fazla dolar almanız veya faizde kalarak daha fazla kazanmanız mümkün olacak"! Bu stratejiye göre hareket edenler için "çok dikkatli takip etme" zamanı geldi, önümüzdeki günler çok önemli!

        Diğer Yazılar