Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Boris Jonhson Brexit'in ardından evinden çıkarken yuhalandı

        HABERTURK.COM

        Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kampanyasının liderlerinden eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson evinden çıkarken yuhalandı.

        Gazetecilere referandumla ilgili bir açıklama yapmayan Johson, kalabalığın hakaret içerikli tepkisiyle karşılaştı.

        Johnson, Başbakan David Cameron'ın yerine geçebilecek favoriler arasında gösteriliyor.

        Referandumun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Johnson, Başbakan David Cameron'a övgülerini sunarak sözlerine başladı. Johnson, Cameron'ın istifasından dolayı üzüntü duyduunu ifade etti.

        Siyasilerin Britanya halkına teşekkür etmesi gerektiğini belirten Johnson, insanların demokrasi için sesini yükselttiğini söyledi.

        Birleşik Krallık'ın, Avrupa'nın büyük bir gücü olmaya devam edeceğinin altını çizen Johnson, "Avrupa'ya sırtımızı dönemeyiz, Avrupa'nın bir parçasıyız" dedi.

        Johnson, yasaları geçirmek ve Britanya'nın ihtiyaçlarına göre vergileri belirlemek için muhteşem bir fırsat elde ettiklerini vurguladı.

        Johnson, "Sonuçtan çok gurur duyabiliriz" diye konuşurken, oyunu bu yönde kullanan herkese de teşekkür etti.

        "HARİKA BİR BAŞBAKAN OLARAK HATIRLANMALI"

        Johnson'ın ardından aynı basın toplantısında konuşan İngiltere Adalet Bakanı Michael Gove da Başbakan Cameron'ın istifa açıklamasına değinerek, "Başbakan Cameron, harika bir başbakan olarak hatırlanmayı hak ediyor." dedi.

        AB ile müzakereler devam ederken, ticaret ilişkilerinin mevcut durumunu koruyacağını öne süren Gove, "Biz her zaman açık, kapsayıcı, hoşgörülü ve eli açık bir ulus olduk. Şimdi bu açıklığı daha ileri taşımak için yeni bir şansımız var. Serbest ticarete ve işbirliğine dayalı olarak Avrupalı komşularımızla daha pozitif ve güçlü ilişki kurabiliriz." dedi.

        Ülke siyasetinin etkin isimlerinden Muhafazakar Partili Johnson ve Gove, Muhafazakar Parti liderliği için en kuvvetli adaylar arasında gösteriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ