Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Altı Üstü Nasıl Yazılır? TDK ile Altı Üstü Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Altı Üstü kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ALTI ÜSTÜ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Altı Üstü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Altı Üstü nasıl yazılır? İşte, Altı Üstü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ALTI ÜSTÜ NASIL YAZILIR?

        altı üstü

        ALTI ÜSTÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Alt tarafı demek olan altı üstü ikilemesi futbol terimi olarak kullanıldığında; futbol maçında bahse konu olan takımların atacağı üç golün altında kalma veya üstüne çıkma tahminini yapmaya dayanan oyun anlamına gelen bu ikileme ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle altıüstü şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı altı üstü şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Altı üstü elli kuruş; ne olacak canım, verirsin gider.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • altıüstü