Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Arap Sabunu Nasıl Yazılır? TDK ile Arap Sabunu Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ARAP SABUNU NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Arap Sabunu kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Arap Sabunu nasıl yazılır? İşte, Arap Sabunu kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ARAP SABUNU DOĞRU YAZILIŞI

        arap sabunu

        ARAP SABUNU KELİMESİNİN ANLAMI

        Doğa dostu bu ürünün içeriğinde ayçiçek yağı ve sabun bazı bulunur. Günümüzde ise çoğunlukla kullanılmış yağlarla üretilen arap sabunları pek tercih edilmez çünkü atık yağ ile yapılan sabunun temizleme özelliği azalır üstelik çamaşırlarda leke bırakabilir. Bu kelime genellikle arapsabunu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı arap sabunu  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • arapsabunu