Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ayçiçeği Nasıl Yazılır? TDK ile Ayçiçeği Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        AYÇİÇEĞİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ayçiçeği kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ayçiçeği nasıl yazılır? İşte, Ayçiçeği kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AYÇİÇEĞİ DOĞRU YAZILIŞI

        ayçiçeği

        AYÇİÇEĞİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Bitki bilimi Birleşikgillerden, sarı renkli çiçeği çok iri olan, yurdumuzda çok yetiştirilen bir bitki, günçiçeği, günebakan, gündöndü, günaşık (Helianthus annuus). Bu bitkinin yağ çıkarılan ve çerez olarak da yenilen tohumu anlamına gelir. Bu kelime genellikle ay çiçeği şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ayçiçeği  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ayçiçeği ülkemizde ve dünyada yağlık ve çerezlik olarak iki tip olarak yetiştirilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ay çiçeği