Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Türklük Nasıl Yazılır? TDK ile Türklük Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TÜRKLÜK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Türklük kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Türklük nasıl yazılır? İşte, Türklük kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TÜRKLÜK DOĞRU YAZILIŞI

        türklük

        TÜRKLÜK KELİMESİNİN ANLAMI

        Türklük, Türk olanların ve Türklüğe asimile edil­miş olanların ezici çoğunluğunda görülen bel­li düşünme, duygulanma, bakma, görme, duy­ma, algılama, empati kurma ve düşünmeme, duy­gulanmama, bakmama, görmeme, duymama, al­gılamama ve empati kuramama halleridir. Bu kelime genellikle türklük şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Türklük şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İlber Ortaylı, ‘Türklük bir ırk değil, bir dil ve medeniyet meselesidir. Türkçe konuşup, ‘ben Türküm’ diyorsa Türk sayılması için yeter’ ifadelerini kullandı.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • türklük