Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 3 Haziran 2020 (Baro tartışması neden başladı, perde arkasında ne var?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye'de siyaset gündemi yoğunlaşıyor. Malum Meclis’in açılmasının ardından gündeme gelecek çok konu var. Siyasi partiler yasasıdan, güvenlik görevlilerinin ve özellikle bekçilerin yetkileri gibi konulara kadar birçok çalışma var. Tüm bunlar da bizlerin hayatını yakından ilgilendiriyor. Öte yandan kulağımız da Amerika'da. Çünkü günlerdir bitmeyen protestolarla dünya devi sarsılıyor... Fakat bu arada korona ile mücadele de sürüyor. Türkiye normalleşme sürecinde çok kritik bir günü daha geride bırakıyor. Bilim Kurulu toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kararları bizzat açıkladı. Bakan Koca, "Hafta sonu sokak kısıtlaması önermedik. 65 yaş üstü ve 18 yaş üstünün kısıtlamasını da haftaya görüşeceğiz" dedi... Bakan Koca ikinci dalga beklemediklerini vurguladı ama şunun altını bir kez daha çizdi; "Önlemlere mutlaka uyalım, yoksa en başa döneriz". Açıklamasını verilerle de destekledi. Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 24 kişi daha hayatını kaybetti. Can kaybımız 4 bin 609 oldu. Bir günde 867 yeni vaka tespit edildi. 931 kişi iyileşti... Korona ile mücadelede bugün en yüksek test sayısına ulaşıldı;  52 bin 303 test yapıldı.

        Barolara müdahala tartışması, barolar ve siyaset polemiği, CHP'nin yeni parti programı, "ödünç milletvekili" tartışması, siyaset ve adalette güven tartışması, siyasette "sistem" tartışması... Türkiye'nin siyaset gündeminde neler var? Baro tartışması neden başladı? Siyasi partiler yasası değişir mi? Seçim barajı düşebilir mi? Siyasi gerilimi kim tırmandırıyor?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Avukat Yasin Şamlı ve Gazeteci/Yazar Fikret Bila ile konuştu.

        BAKMADAN GEÇME