Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hükümetimizin esnafımıza yönelik müjdeli haberleri, artarak devam ediyor. Son olarak esnafımız için hayati önem taşıyan esnaf kredilerinde önemli kararlar alındı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Başbakan Yıldırım, Halk Bankası ile hükümetin ortaklaşa attığı adımlar çerçevesinde, esnaf ve sanatkarlarının kullanacağı işletme kredisinin sınırı 150 binden 200 bine çıkarılacağını müjdeledi.

        Esnafımız için büyük sevinç ve heyecanla karşılanan bu gelişmeyle birlikte, bu krediyi doğru kullanan esnafımızın, artık piyasaya borcunun kalmayacağını, borcunu tek elden, belirli tarihlerle sadece devlete ödeyeceğini umut ediyorum.

        HAYATİ ÖNEM

        Esnafımızın için hayati önem taşıyan bu önemli gelişmenin yanı sıra bulundukları iş yerini satın almak isteyen esnaf da bu işyeri için kredi alabilecek. Esnaf, 500 bin lira krediyi 10 yıl vadeyle alabilecek. Yeni araç alırsa, bunun için taşıt edindirme kredisini kullanabilecek. Bunun da vadesi 5 yıl olacak ve esnaf tüm bunlar için maksimum 500 bin liraya kadar kredi kullanabilecek.

        Kullanılan kredi, piyasa faiziyle değil, hazinenin desteklediği düşük oranlı faiz olacak. Bütün bu yenilikler, dar günde kepenk kapatmak yerine kar amacı gözetmeden vatandaşa hizmet etmeyi görev edinen esnafımıza yeni bir ışık olacak

        Esnaf ve Sanatkarlarımız için bugüne kadar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla ya da doğrudan Halkbank tarafından kullandırılan kredilerin sübvanse edilmesi amacıyla mali bütçeye 2002 ve 2016 yılları arasında toplam 4 milyar 931 milyon TL’lik ödenek aktarıldı. Esnaf ve Sanatkarların 2002 yılında Halkbank tarafından kullandırılan kredi miktarı 153 milyon TL’yken, bu tutar Ağustos 2017 sonu itibariyle 21.8 milyar TL’nin üzerine çıktı.

        CAZİP OLANAKLAR

        Hükümetimizin yukarıda saydığımız, esnafımız için sağladığı cazip kredi olanaklarına ve desteklerine esnafımızın yoğun katılım gösterdiğini rakamlarla çok daha net görebiliyoruz. Özellikle darda olan esnafımızın, hükümetimizin son açıkladığı kredi fırsatlarını da bilinçli şekilde değerlendireceğini ve piyasanın da canlanacağını temenni ediyorum. Esnafımızın her koşulda arkasında olan hükümetimize, bir kez daha teşkilatımız adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum...

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla yaşayın...

        Diğer Yazılar