Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEN küçücüktüm bazılarını hayal meyal, bazılarını da çok net hatırlıyorum, Eurovision bizim için çok önemli, hatta asla kaçırılmaması gereken bir olaydı. Hazırlanırdı çerezler, portakallar, elmalar. Mısırlar patlatılırdı, kurulurduk ekran başına. Haliyle çocuk kafam ben sadece şarkı dinliyorum, dans ediyorum. Elime saç fırçasını alıp aynanın karşısına geçip ben de yarışıyormuşum gibi şarkılar söylüyorum. Fakat ben şarkıları dinlerken de evdeki büyüklerin “Onlar bize asla oy vermez”, “Bak bunlar bize şimdi bu yüzden oy verdi”, “Evet, geliyor şimdi komşumuzdan 12 puan”, “Bizden onlara kesin oy gider” gibi cümlelerini duyuyorum. O dönem ne olduğunu anlamadığım bu konuşmaları sonrasında çok iyi anladım. Eurovision eşittir siyasi bir yarışma. Bu algı asla silinmiyor. Değişmiyor. Zaten son yıllarda da katılmıyoruz. Oldu da bitti maşallah. Bu da bir siyasi olayla yok oldu. Belki de iyi oldu. Bakınız, yıllar sonra Mazhar Alanson’a “Bir daha katılır mısınız?” diye sormuşlar. O da “Hayır” yanıtını verip “Diday Diday Day, 15’inci olacak şarkı değildi. Avrupa ülkeleri politiktir, birbirlerini tutarlar. Diyeceksiniz ki Sertab birinci oldu. Evet ama Amerika’nın Irak’a girmesine müsaade etmedik. Avrupalı sırtımızı sıvazladı, aferin dediği seneye rast geldi” dedi. Yani “Müzik evrenseldir, dili, dini olmaz” sözü de çok havada kalıyor bu durumda. Farkındaysanız. Ne kadar güzel de olsa siyasi dengeler her şeyi yok edip belki de yerin dibine bile sokabiliyor.

        Kızıyorlar ama…

        Mesela yarışmaya katıldığımız dönemlerde birçok kişi Tarkan, Eurovision’a katılmıyor diye çok kızdı. Eleştirdi. İyi de neden? Adam neden gitsin siyasi bir yarışmaya? Onu da geç, siyasi bir yarışma olduğunu da geç. Kazara ikinci olsa, üçüncü olsa zaten bizim insanımız topa tutardı onu. Yani velhasıl Tarkan’ın gitmemesini her zaman hayırlı bulmuşumdur. Hayatta verdiği en doğru kararlardan bana göre.

        ***********

        MÜZİK DÜNYASINA YENİ KAN

        “ARİF V 216” filmini izledikten sonra, “Farah Zeynep Abdullah mutlaka albüm yapsın” demiştim. Müzik dünyasına yeni bir kan iyi gelir, güzel olur. Hele ki Ferah gibi güzel şarkı söyleyen biriyse harika olur. Ve işte beş şarkılık bir maxi single hazırlıyormuş. Yerinde ve doğru bir karar olmuş. Hatta mis olmuş, harika olmuş. Bu arada Serenay Sarıkaya da albüm yapsınlar listemin en başında yer alıyor. Kim kandıracak diye sabırsızlıkla bekliyorum Serenay’ı. Çünkü Serenay Sarıkaya, “Sadece keyif için şarkı söylüyorum. Ben oyuncuyum” dese de merakla dört gözle bekliyoruz. Keza Serenay Sarıkaya’nın da harika şarkılar söylediğine çok kez tanık olduk.

        ***********

        MAGAZİN SAYFALARINDA YER ALMAK İÇİN

        1- Olay yarat.

        2- Kavga et.

        3- Sürekli kendinden konuşturacak malzeme bul.

        4- Hemen bir aşk yaşa. Aşk itirafı yap.

        5- Arkasından hemen bir single patlat.

        Oldu da bitti maşallah.

        ***********

        BİZDE RACON BÖYLE

        İŞTE buyurun Nusret’in herkesle tokalaşıp sonra o tokalaştığı elleriyle millete et yedirmesi Amerika’da takıldı. Her yer Türkiye değil tabii. Ama bizde de racon böyle. Önce Amerika bunu anlayacak. Yani benim bildiğim Nusret eldiven giymez. Giyerse karizmayı çizdirir, söyleyeyim.

        Diğer Yazılar