Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yine bir kadın ve kiloları yüzünden yerin dibine sokuluyor. Ve üzgünüm ama bunu da yine kadınlar yapıyor.

        Bunu çok kez gördük, okuduk, dinledik. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada bitmiyor, bitemiyor.

        Şimdi de sahne adı Bebe Rexha olan Amerikalı şarkıcı Bleta Rexha, son dönemde aldığı kilolarla ilgili yapılan yorumların son bulması için çağrıda bulunmuş. Daha doğrusu yalvarmış. Bununla ilgili açıklama yapmış ve anlatmış mevzuyu. Yazıktır gerçekten bir kadının düştüğü duruma bakar mısınız?

        Bebe şöyle demiş; "Benim kilo almamın sebebi Polikistik Over Sendromu. Bu hastalık birçok kadının kilo almasının hatta obezite sınırına gelmesinin nedeni. Çok kısa sürede 13 kilo aldım. Belki de biraz daha fazla. Ama olumlu davranmamız ve insanlara sevgi göstermemiz gerek. Dalga geçilmesi beni çok zorluyor. Zor bir durum. İnsanların hayatlarında ne tür zorluklar yaşadığını bilmiyorsunuz. Nelerle mücadele ettiklerini bilmiyorsunuz. Bu yüzden bu tür eleştirilere katlanmak biraz zor. 2023 yılındayız. Artık insanların kilolarından söz etmemeliyiz. Cesaretim kırıldı."

        Yazıktır gerçekten yazıktır. İnsanlar kilo alır verir. Kimlerin ne yaşadığını bilemeyiz. Bir kadına bununla ilgili açıklama yapmaya zorlamak, berbat bir şey.

        Biraz empati. Belki ilaç kullanıyor, sağlık sorunu var.

        REKLAM

        Bakın bu kilo yüzünden benim birçok tanıdığım kişi sorunlu biliyor musunuz? Psikolojik sorunlar yaşıyor ve bununla ilgili ilaç kullanıyorlar. Sırf insanlar, "Ne kadar kilo almışsın" dediği için. Ne yazık ki, bunu da fazlasıyla kadınlar yapıyor.

        Yani kadın kadının kilosunu gözüyle tartıyor, ölçüyor, biçiyor ve çat diye yüzüne söylüyor.

        Bence yapmamak gerek. Birine "Aaa ne kadar kilo almışsın" demek ne kadar ayıpsa bence "Aaaa ne kadar kilo vermişsin" demekte bir o kadar ayıp.

        Gerçekten temennim en yakın zamanda şu kilo mevzularının kapanması.

        Hoş yıllardır yazıyoruz, çiziyoruz bir gram değişiklik olmuyor. Asla değişmeyecek bir mevzu ama yine de bir kişinin fikri değişse şükür.

        Bu arada Bebe Rexha, modacıların da kendisine kıyafet vermediğini belirtmiş. Bence geçmiş zamanda Hazal Kaya'nın "Yapımcılar kilolu insana rol vermiyor" demesiyle aynı.

        Yani kiloluysan evinde otur. İnsan içine çıkma. Talepte bulunma. Hatta nefes alma gibi bir şey.

        Bizim sektör bu kadar acımasız.

        Peh!!!

        "Oğlum bu bizim serveti yer"

        "Oğlum bu bizim serveti yer"
        0:00 / 0:00

        Şimdi sadece "Hep kadınlar yapıyor" demek yanlış olur. Erkekler de yapıyor. Hem de en fenasını. Sadece onlar çok fazla dile dökmüyor.

        Bakın daha çok yeni başımdan geçen bir olayı anlatacağım.

        Bir arkadaşımın 16 yaşında oğlunun daha yeni yeni bir flörtü var. Böyle gençler işte takılıyorlar. Flörtleşiyorlar, eğleniyorlar. yemeğe gidiyorlar falan.

        Biz de oturuyoruz, haliyle "Kız arkadaşının fotoğrafını göster bakalım" dedik.

        Çocuk gösterdi. Babası hemen, "Oğlum bu bizim serveti yer" dedi.

        Kız biraz balık etliydi. Ama genç yani tam yaş ve geçiş dönemi. Genellikle her genç kız bu geçiş dönemini yaşıyor. Aşırı normal.

        Baba da espri yapıyor aslında ama yanlış.

        Orda da söyledim, şimdi de söylüyorum. Başka babalar, erkekler de yapıyorsa yapmayın!!!

        Espri ile yaptığınız her şey çocuklarınızı etkiliyor.

        O çocuğun üzerinde belki bir baskı oluşturacak bu durum. Ve çocuk da hayatına giren her kadına böyle baskı yapacak. Allah aşkına yapmayınız. Bunlar normal şeyler değil.

        Dediğim gibi kilo bu. Özellikle kadınlar duygusal durumlarda aşırı kilo alırlar.

        Ve kadınsal sağlık sorunlarında. Lütfen biraz empati lütfen.

        "Dokunmadan mı ayrılacaksın"

        "Dokunmadan mı ayrılacaksın"
        0:00 / 0:00

        Yine insan ilişkileri hakkında olay şeyler duymaya başladım. Yaz geliyor ya, millette bir hareketlilik, bir sıcaklık. Bir heyecan.

        Aydın isimli bir arkadaşım daha çok yeni kız arkadaşından ayrıldı. Ama ayrılmadan çok kısa süre önce de kız arkadaşı Pınar'ın göğüslerini yaptırmak istemiş. Çocuk da yardımcı olmuş hem maddi, hem de manevi. Ne güzel işte desteklemiş. Sevgilisine, "Yaptır hayatım. Kendini nasıl iyi hissedeceksen" demiş.

        Neyse arkadaşım da o ameliyat olduğu sırada kızdan ayrılmak istediğini söylemiş. Ama öncesinde de düşünüyormuş zaten.

        Ayrılmışlar.

        Kız da ameliyatını yaptırıyor. Silikonlar takılıyor falan. Sonra kız buluşmak istiyor. Bir araya geldiklerinde de Pınar; "Bak iyileştim. Göğüslerim de çok güzel oldu. Sen yardımcı oldun yaptırmama. Ama dokunmadan mı ayrılacaksın. İlk sen dokunsan" demiş.

        Olay bu kadar. Teşekkürler...

        Diğer Yazılar