Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selin Yapı’nın ilk konut projesi Rings İstanbul’da perdesiz yaşam ve aile mahremiyeti öne çıkıyor. Bin 500 daireden ve bir de AVM’den oluşan dev projede hiçbir daire yatayda birbiriyle birleşik değil. Öyle ki, aynı kattaki dairelere bile ayrı asansörle çıkılıyor

        İstanbul’da Anadolu yakasının yeni gelişen yerleşim birimlerinden Sancaktepe, zevkli ve konforlu biçimde tasarlanan yeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. İlaç sektöründeki yatırımlarıyla öne çıkan Selçuklu Holding’in bünyesinde kurulan Selin Yapı, ilk projesini burada inşa ediyor. Rings İstanbul adlı projenin tanıtımına Haziran 2011’de başlanmış ve yüzde 40’lık bir satış oranına ulaşılmış. Metrekare satış fiyatları 2 bin 700-3 bin TL arasında.

        MİMARI HAKAN KIRAN

        Rings İstanbul, 230 dönüm üzerinde 400 bin metrekarelik inşaat alanı ve 170 bin metrekare yeşil alandan oluşuyor. Toplam bin 500 konut ve bir de alışveriş merkezinin (AVM) yer alacağı projenin ilk etabı Mayıs 2013’te teslim edilecek. 1+1’den 5+2 dublekslere kadar pek çok alternatif bulunan proje 500 milyon liralık bir yatırım. Selin Yapı’nın gözbebeği olan bu ilk projede, sanayi yatırımları yapan bir inşaat firması olarak konutta da iddialı olduklarını, kaliteyi, ulaşılabilir rakamlarla sağlayabildiklerini göstermişler. Mimar Hakan Kıran imzası taşıyan Rings İstanbul, çok katlı olmaması ile dikkat çekiyor ve bin 500 konut barındırmasına rağmen betonlaşma hissi vermiyor. Bloklar birbirleriyle çok güzel konumlandırılmış ve üzerinize yürüyen yüksek binaların olmaması huzur veriyor.

        PERDESİZ YAŞAM

        Bloklarda dikkat çeken güzel bir uygulama var. Binalar, ilk 3 kata kadar doğal taş kaplı. Bu uygulama sıcak bir görüntü oluşturuyor. Yere kadar uzanan doğramalar hem çok şık hem de kaliteli; mekâna ışıkla beraber huzur getiriyor. “Perdesiz yaşam” diyerek yola çıkılan bu projede mahremiyetler gayet güzel korunmuş. Hiçbir daire yatayda birbiriyle birleşik değil. Her daire ayrılmış. Öyle ki, aynı kattaki dairelere bile ayrı asansörle çıkılıyor. Bloklar arası mesafe karşılıklı olarak minimum 30, yan yana olarak ise 16 metre.

        ULAŞIM, OTOPARK

        Proje, TEM Otoyolu’na, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10, Boğaz Köprüsü’ne 15 kilometre mesafede. Ulaşımı net ve kolay. 1+1’ler hariç her dairenin 2 kapalı otopark hakkı var. Bu ayrıcalıklı bir durum. Genelde 1 otopark tahsis edilebiliyor.

        MALZEME, İŞÇİLİK

        Salon parkeleri lamine ve modern ebatlarda seçilmiş. Klima altyapıları tamamlanmış; cihaz seçimi ve alımı size ait. Dairelerin en güzel özelliklerinden biri de hiçbir şekilde duvarlarının bitişik olmaması. Proje gereği her daire münferit yerleşimde. Kat planlarında asansörler her katta 2 adet olup, farklı koridorlarda. Bu durumda her daire kendi asansöründen kendi holüne ve kapısına ulaşıyor. Dairelerde kat yükseklikleri 2.80 cm.

        SOSYAL ALANLAR

        Projede ortak alan 180 bin, sosyal alan ise 40 bin metrekare. SPA, fitness, squash salonu, kapalı havuz, kafe bulunuyor. Açık alanda ise 2 açık havuz, spor sahaları, 3 bin metrekare mini golf sahası, çocuk oyun alanları, koru ve meyve bahçeleri yer alıyor. Rings İstanbul’da, Bilfen anaokulu ve ilkokulu olacak. İlk öğrenimin yaşam merkezi içinde olması aileler için bir nimet.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Aidatlar henüz belirlenmese de metrekarede 1.5-2 TL gibi bir maliyet tahmini yapılıyor. Yaşam alanında C1 elektrik dağıtım sertifikası bulunuyor. Bireysel abonelik yok. Pay ölçerler sayesinde, tüm giderler tek fatura ile ödenebiliyor.

        Diğer Yazılar