Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ta oynarken Türkiye’nin en iyi sağ beklerinden biriydi. Şimdi hocaya sormanız gereken soru şudur: Sağ ayaklı Kamil Ahmet Çörekçi’yi niye sol bek oynatıyorsun, hem de Visca’nın karşısında! Kadroda sol bek Novak varken, nedir bu fantezin anlamış değilim. Daha önce de forvet N’Doye’dan kanat yaratmayı denedin ama olmadı, yedin bitirdin adamı. Şimdi de sağ ayaklı oyuncudan sol bek yaratmaya çalışıyorsun... Derdin nedir senin hocam?

        Rıza Hoca’nın kazandığı bir adam yok Trabzonspor’da... Ama kaybetmeye başladığı oyuncu sayısı çoğalmaya başladı, benden söylemesi. Örneğin; Yusuf Yazıcı’yı yok etmek üzere. Fenerbahçe maçını hatırlayın. ‘Sosa’ diye tezahürat yapıldı, ikinci yarı Yusuf dışarı, Sosa içeri. Yusuf o gündür kayıplarda. N’Doye’un hali ortada, kulübede artık. Bir de “Burak Yılmaz yoksa gol atamıyoruz” diyorsun. Kral oynamadığında görev verdiğin Rodellega’yı da bitirdin! Kamil Ahmet’i zaten nerede oynatacağına karar bile veremedin. Yani takımın ayarlarıyla bu kadar oynaman akıl işi değil ve şaşırtıcı hocam.

        Neyse, Abdullah Avcı’nın şampiyonluğa oynayan süper bir takımı var. İlk 10 dakika Trabzonspor’un oynamasına izin verdi. Ondan sonrası Başakşehir’e ait. Arda harikaydı. Attıkları gole bakıyorum da tamamen sistematik ve çok çalışılmış olduğu belliydi. Emre, Arda paslaşmasının sonucunda Visca harika kesti, Adebayor da kafa golüyle Onur’u avladı. Sonrası iyice dağılan bir Trabzonpor ortaya çıktı. Burak Yılmaz’ın düşürülmesine gelince, kendisi penaltı olmadığını söylediğini zaten hepimiz duyduk. Başakşehir’in bir de bana göre bir golü verilmedi. Epureanu, Durica’yı itti ama o sırada Arda golünü attı. Bülent Yıldırım iptal düdüğünü çaldı.

        Sonuç olarak Trabzonpor’da Rıza hoca bu düşünce yapısını değiştirmediği sürece gerileme sürecine iyice girer. Haberiniz ola... Son sözümüz Burak’a olsun, kaçırdığı goller yakışmadı.

        Diğer Yazılar