Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rıza Çalımbay yanlışlarla dolu bir 11’le Beşiktaş karşısına çıktı. Burak Yılmaz’ın yokluğunda Rodellega olmalıydı, N’Doye değil... İlla N’Doye diyorsanız da bu oyuncuyu kanatların birinde kullanabilirdiniz çünkü Olcay Şahan her zamanki gibi kayıplardaydı. Rıza Çalımbay’ın Abdülkadir Ömür aracılığıyla içeri sızma taktiği ilk yarıda hiç tutmadı. Beşiktaş’a gelince... O yorgun haliyle Trabzonspor’dan daha çok gol pozisyonu üretse de Onur Kıvrak engeline takıldı ama yetmedi.

        Sürekli diyorum; Kucka, Trabzonspor’un el freni. Beşiktaş maçında Okay Yokuşlu’nun, Kucka’nın hatalarını kapatmaktan, inanın topu rakip kaleye ulaştıramamanın sıkıntısını yaşadığını gözledim. Sosa da serbest oynamasına rağmen çok tutuktu. Novak fizik olarak hazır fakat oyuna katılma anlamında zayıftı ve kanat bindirmelerinin hiç birine katılamadı. Rıza hocanın bir başka yanlışına gelince... Yusuf Yazıcı’yı mutlaka 11’in içine almalı, yedek olacak bir oyuncu asla değil. Hep diyorum; Rıza hocanın kazandığı oyuncu yok ama kaybettiği oyuncu sayısı fazla. Yusuf’lar kolay yetişmiyor, ben bunu bilir bunu söylerim.

        Beşiktaş’ın ayakta duran tek ismi bana göre Babel’di. İki gol birden atarak takımına büyük katkı sağladı. Forvet Love çok güçsüzdü her topu ezdi. Şenol Güneş hocanın Love’da bu kadar ısrar etmesini de anlamış değilim, elinde Negredo gibi önemli bir golcü varken. Neyse, ikinci yarı başladığında Rıza hocanın değişikler yapmasını bekledik ama hamleyi yapan Şenol Güneş oldu. Love’da ısrar etmemesi ve Negredo’yu sahaya sürmesi doğruydu. Rıza hoca da nihayet 64’de uyandı ve Yusuf Yazıcı’yı sahneye sürdü, Olcay’ı da dışarı aldı ki, baştan olması gereken hareketler zaten bunlardı. Ardından da Rodellega, Kucka değişikliği takıma en azından biraz hız kattı...

        71’de bakın ne oldu? Çok komik bir savunma hatasından kaynaklı gol oldu Trabzon kalesinde. Negredo-Babel ikilisi o daracık alanda ikiye bir yaparak yalnız kalan Onur’u avladı. Hubocan ve Durica’nın acizliğini söylemeye bile gerek yok, çok kötüydüler. Yazık.

        1-0 öne geçen Beşiktaş daha coşkulu oynadı ve yine Babel’in attığı golle Trabzon’dan o yorgun haliyle üç puanı alarak kartal gibi uçtu gitti.

        NE YAPTIĞINI BİLMİYOR

        Maçı, Beşiktaş’a hediye eden Rıza Çalımbay’dır! Kendisine tavsiyem şu: Evine gittiğinde maçı bir daha izlesin ve nasıl hatalar yaptığına bir baksın.

        BUZ GİBİ GOLDÜ

        Kaleci Fabri’ye faul yapıldığı gerekçesiyle bana göre N’Doye’un buz gibi golü verilmedi, devamında da Babel’in 2. golü Trabzonspor’u çökertti.

        Diğer Yazılar