Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeşilçam'ın sultanı, ikinci sezonu için gün sayan Bir Zamanlar Osmanlı dizisinde Hatice Sultan karakterine hayat veren usta oyuncu Türkan Şoray, bir romatizma ilacının reklam çekimleri için objektif karşısına geçti. Sevilen sanatçı, dergi ve gazetelerden sevenlerine gülümseyecek

        ARAP kızı da damdan bakmıyor ama nasıl bir yağmur yağıyor anlatamam. Arabadan inip eve girene kadar ıslanmadık yerim kalmadı. Asansöre binip benim kata yaklaşırken garip kokular gelmeye başladı. Kapının önüne gelince bir baktım neredeyse anahtar deliğinden fışkıracaklar. Yanlış anlaşılmasın, öyle kötü bir şey değil ama garip bir koku. İçeri girip mutfağa koştum. Tahmin ettiğiniz gibi Gargamel yine işbaşında. Mutfağın bir köşesine kocaman bir kara tahta koymuş, önüne renkli tebeşirler dizmiş. Masanın üzerinde çeşit çeşit kaplar... Ocakta da o garip kokan nesne pişiyor. Yemek mi yapıyor, kimya deneyi mi anlamadım. Ama korkulacak bir durum olmadığı ortada. İçeriye girdiğimi görünce "Sabah söyledim sana yağmur yağacak diye; 'hava günlük güneşlik' diye dalga geçtin" dedi... "Bırak oğlum bu ağızları" dedim "Yok romatizma ağrıları tutmuş da, yağmur gelecekmiş filan... Şehir efsanesi bunlar".

        GARGAMEL'DEN AL HABERİ

        Ciddi bir ifadeyle "Şehir efsanesi değil. Yağmur nem getirir. Nem de romatizmayı azdırır. Bu yüzden romatizman varsa nemden kaçacaksın" demez mi... Şimdi de doktor kesildi mübarek... Hiç yüz vermedim "Bu meret ne arıyor burada?" diye kara tahtayı gösterdim. "Çalışmalarıma yardımcı oluyor" dedi ve eline tebeşiri alarak bütün sinirlerimi ayağa kaldıran gıcırtılarla bir şeyler yazmaya başladı : 'Ankilozan spondilit, Romatoid artrit, Sistemik lupus...' "Ne lan bunlar" dedim giderek kabalaşarak. "Ankilozan spondilit erkeklerde, diğer ikisi kadınlarda görülür" diye devam etti bir tıp profesörü gibi. "Romatizmanın tam 200 ayrı çeşidi vardır..." Mesele anlaşılmıştı, bizimki şimdi de romatizma uzmanı kesilmiş... "Peki o masanın üzerindekiler, ocakta pişen ne? Yeni bir ilaç mı icat ediyorsun" diye sorma gafletinde bulundum. Hor görürcesine baktı: "Isırgan otu o... Romatizmaya birebir. İçinde bol C vitamini vardır. Romatizmayı tedavi için ayrıca Omega 3 içeren balık, yumurta, ceviz, keten tohumu ve semizotu tüketmelisin..." Sabrım tükeniyordu... "Bütün bunları neden anlatıyorsun" diye hırladım. "Saçma salak dedikodular yerine belki bunları yazarsın da okurları bilgilendirirsin" dedi... "Bu kadar uğraşacağına yok mu bunun bir ilacı, onu söyle bari" diye yelkenleri suya indirdim. "Var tabii zaten Sultan da o ilacın yüzü olmuş..." "Bulmaca gibi konuşmaya devam edersen şaplağı yersin" deyince çözüldü...

        Gargamel'in 'Sultan' dediği, Türkan Şoray'mış. Türkan Hanım artık izleyicileriyle hasretini reklam yoluyla giderecekmiş... Bu ülkedeki herkes gibi Şoray'ın benim gönlümde de apayrı bir yeri vardır. Neyse, Sultan'ın hayranlarına verdik müjdeyi. Bizim Gargamel'in doktorluğa merak sarmasından da anlamışsınızdır... Bir romatizma ilacının reklam yüzü olmuş Türkan Sultan. O anlatmaya devam etti, ben dalıp gittim. Aklıma çok sevdiğim bir başka yıldız geldi: 'Kızım Olmadan Asla' filminin Oscar'lı 'fıstığı' Sally Field da ABD'de kemik erimesini engelleyen Boniva adlı ilacın yüzü olmuştu. Bu harika kadınlar 'olgunlaşınca' hastalıklara da ilaç gibi gelir diye düşünmeden edemiyor insan.

        SERENAY DA ‘SİNGLE'LI OLUYOR

        KAÇ haftadır Serenay Sarıkaya'nın ne kadar güzel sesi olduğundan bahsediyordu Gargamel. Ben de merak ettim internetten dinledim birkaç şarkısını. Gerçekten harika kız... Hele 'Lale Devri'nde intihar ettiği son sahnede uçurumdan atlamadan önce Sezen'in 'Yalnızlık Senfonisi' şarkısını öyle içten söylüyor ki dizinin finalini de ayağa kaldırmış. Hem fiziği hem sesi güzel olunca teklifler de gelmeye başlamış Serenay'a... 'Gel albüm yapalım" diye ilk davranan da Demet Akalın olmuş. Sarıkaya, "Teklifler doğru ama şarkı söylemeyi düşünmüyorum. Benim işim oyunculuk" dese de hafta içinde fikrini değiştirmiş ve bir single için kolları sıvamış. Denilene göre hem Sezen Aksu'dan şarkı almanın peşindeymiş, hem de pek çok kimse gibi o da "Tarkan'sız çıkmam abi" deyip Megastar imzalı bir parça istiyormuş. "Oğlum annem de ister Sezen'le Tarkan'dan şarkı" dedim Gargamel'e. Ters ters bakıp "Abi dedikodu işte, ne duyduysam onu anlattım" deyip çekti gitti.

        LADY GAGA'NIN 'SUYU ÇIKACAK'

        BU kadına şöhret de, para da yetmiyor... Lady Gaga'dan söz ediyorum. Dünyanın en ünlü şarkıcılarından biri olmuşsun, yat sırt üstü keyfine bak değil mi? Ne gezer, kadın konser üstüne konser veriyor, albüm üstüne albüm çıkarıyor, bir de ticarete el atmış.

        Hatırlarsınız, geçtiğimi aylarda 'Fame' isimli bir parfüm sürmüştü piyasaya. Şimdi de su işine el atmış Gaga. 'Su işi' deyip hafife almayın sakın ola... Lady Gaga yaratıcı ekibiyle birlikte milyonlarca dolar harcayarak sağlıklı şişelendirilmiş bir su markasına yatırım yapıyormuş, bundan böyle sıhhatli yaşam konusunda yepyeni ürünler çıkarmaya karar vermiş. Kadının yaşı daha otuz olmadı ama takmış bir kere sağlığa. Bu yaştan geleceği düşünüyor olmalı. Bu arada su markasının adı ve şişenin tasarımı bir sır gibi saklanıyormuş. Gaga'nın en yakınları bile şişenin prototipini bile görmemiş.

        Diğer Yazılar