Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        0-6 YAŞ

        Bana Öyle Bakma

        Yazar, farklılıkları nedeniyle toplumda rahatsız edici bakışların hedefi olan çocukların iç sesini dinliyor, onların duygularını anlatıyor, her çocuğun biricik olduğunu hatırlatıyor. Çünkü şişman ya da zayıf, gözlüklü ya da çilli, uyuşuk ya da hareketli; olduğu gibi sevilmek isteyen her çocuğun ortak sesi bu: Bana öyle bakma! Pelin Turgut’un renkli desenleriyle…

        Gökçe Gökçeer (Kırmızı Kedi)

        *

        Define Bahçesi

        Çocuklar, heyecanlı bir maceraya hoş geldiniz. Her şey büyükannenin anlattıklarıyla başlıyor. Kocaman, harika muzlarla dolu bir bahçeden bahsediyor büyükanne. Adı da Define Bahçesi’ymiş anlattığına göre. Kahramanımız Define Bahçesi’ni bulmaya kararlı. Dostları Kano ve Pik ile çıkacakları heyecan dolu bir yolculuk onları bekliyor. Siz de katılın.

        Görkem Yeltan (İş Bankası)

        REKLAM

        *

        Küçük Mağara Adamı Grug!

        Grug, kalkıp etrafına baktığında, renkli ve parlak dünyayı keşfeder. Gördüğü her şey güzel ve heyecan vericidir. Ancak döndüğünde, gördüklerini ailesine açıklamaya çalışırken küçük bir sorunla karşılaşır… Küçük mağara adamının hikâyesi okura yeni şeyler keşfederken merakın güdüleyici etkisini, doğanın da bu deneyime nasıl aracılık ettiğini düşünme fırsatı sunuyor.

        Rafa Ordonez (Okuyan Koala)

        *

        Kendime Ait Bir Oda

        Bir yazar ile bir örümcek arasında ortak noktalar neler olabilir? Peki bir kız çocuğu ile yazar Virginia Woolf arasındaki ortak noktalar? Bir yazar, bir örümcek ve bu kitabın okuru öykünün sayfaları arasında gezerken birbirlerinin yerine geçmeye başlıyor; sadece birazcık özerklik ve özgürlükle gayet mutlu olunabileceğini keşfediyorlar.

        Serena Ballista (Çınar)

        *

        Daha Gelmedik mi?

        “Daha gelmedik mi?” “Ne kadar yolumuz kaldı?” “Çok sıkıldım!” Tatil başladı. Jim ve babası denize gidiyor. Gelin görün ki küçük Jim için yol hem uzun hem sıkıcı. Babası bir masal anlatsa yol daha çabuk biter halbuki. Mesela bir keçi ile bir kaz denize gitmek isterse ne olur? Bu çok mu zor? Olsun. Jim’in hayal dünyası keçi ile kazı denize ulaştırmanın yolunu bulacak kadar zengin.

        Petra Postert (Kuraldışı)

        *

        REKLAM

        7-10 YAŞ

        Acayip Bir Bakan

        Bayan Charlotte’un maceraları devam ediyor. Bu kez arkadaşlarına kavuşmak üzere istasyonun bilet gişesine koşarken kendi valizi yerine Başbakan'ınkini aldığını anlar. Çocukların eğitimiyle ilgili yeni politikasını açıklayacak olan Başbakan'ın valizi önemli belgelerle doludur. Bayan Charlotte, kendisine bakanlıkta bir görev teklif edileceği hayaliyle, valizi teslim etmek üzere harekete geçer…

        Dominique Demers (Can)

        *

        Shakespeare’den Güzel Hikâyeler

        İngiliz üstad William Shakespeare’in dünyası, kapılarını çocuklar için açıyor. Romeo ve Juliet, Kral Lear, Hamlet, Bir Yaz Gecesi Rüyası ve daha birçok ünlü eserinin, çocukların da okuyabileceği bir dille yeniden ele alındığı kitap, Shakespeare’in kimi zaman komik, kimi zaman trajik, kimi zaman da tuhaf karakterleriyle dolu dünyasına başlangıç niteliğinde.

        Edith Nesbit (Alfa)

        *

        Göbeklitepe Perileri

        Efsanevi Yerler Serisi’nin ikinci kitabında, periler dünyasındaki güç savaşları sürüyor. Bolivya’da yaşayan kötü kalpli Bulut Peri ve kızı, 500 yıllık ömür tozunun peşindedir. Amaçlarına ulaşmak için büyüledikleri Gülizar Peri, kendini Göbeklitepe’de bulur. Göbeklitepe Perilerinin ondan bir isteği vardır: Bu tozu, Bulut Peri’den önce bulması. Göbeklitepe, Nemrut, Balıklı Göl gibi yapıların etrafında şekillenen, heyecan dolu bir macera.

        Pınar Göçer (İthaki)

        REKLAM

        *

        Bu İşte Bir Köstebek Var

        Yazar, ebeveyn davranışlarının çocuk üzerindeki etkisine odaklanıyor. Ailesinin aniden aldığı taşınma kararına tepki gösterip öfkeyle evden fırlayan Danny, dev bir inşaat çukuruna düşer. Yanında okul çantasından ve zekâsından başka hiçbir şey yoktur. Yerin metrelerce altında düşüncelere dalıp öfkesini dindirmeye çalışırken şiir tutkunu, “filozof” bir köstebekle karşılaşır. Onun düştüğü çukurdan ve bu akıllı köstebekten öğrenecek çok şeyi vardır.

        Cary Fagan (Tudem Kültür)

        *

        Altı Kırk Dört Dalgası

        Yazmaya odaklanamayan yazarımız, kahramanı kapıya dayanınca kendini öyküsünün içinde bulur. Tanıdığı ilginç insanlar, sıra dışı karakterler olarak öyküsünde yaşamaktadır: Matematikçi Mecnun Bey, hayali köpeğini arayan Doğan, gezici kütüphanesiyle Nigar Hanım, annesini özleyen Şehrazat, horoz Muzaffer Bey, altı kırk dörtteki o dalga ve daha nicesi… Yazarımızı kahramanları kadar, olayların akışı da şaşırtacaktır.

        Behiç Ak (Günışığı)

        *

        11 - 14 YAŞ

        Minecraft Gizemli Düşman

        REKLAM

        Son yıllarda yeni gençlerin vazgeçemedikleri oyun, kitap olarak da elde bir süredir. Geçitler açılır, dünyalar karışır; inanılmaz ama Uyandırıcı Kral, Minecraft'tan gerçek dünyaya gelmenin bir yolunu bulur. İpuçlarını bir araya getirmek için zamanla yarışan Jodi, bulduklarından hiç memnun kalmayacaktır! Peki peşine düştükleri kötücül mob, kendi arkadaşlarından biri olabilir mi?..

        Nick Eliopulos (Doğan Egmont)

        *

        Kısa

        Annesinin ısrarını anlamaz Julia. Dansta da iyi değildir, sesi de. Oz Büyücüsü seçmelerine girmek ona ne katabilir ki? Ancak kafasındaki sorular yerini hızla tiyatronun büyüsüne bırakır. Başta kendi cüce ama özgüveni dev rol arkadaşı Olive ve sanatçı ruhlu Bayan Chang olmak üzere, gösteri sayesinde tanıdığı tüm insanlar, yaşadığı deneyimler kendi hakkındaki düşüncelerini değiştirir. Julia’nın boyu hâlâ aynı olsa da artık çok uzun boylu hayalleri vardır.

        Holly Goldberg Sloan (Domingo)

        *

        Gülme Başına Gelir Komşuna

        “Hiçbir şey hakkında her şeyin anlatıldığı ve her şey hakkında pek çok şeyin didiklendiği bu kitap, sadece sizi güldürmekle kalmayacak, bunu etrafınıza da bulaştıracak. Kısacası bu kitabı aldığınız takdirde sizi de bir gülme alacak” diyor yazar. Ve bu kitabın ölüyü bile güldürdüğü, derde kedere “Aman boş ver be” dedirttiği, bozuk morallerin Mine Sota atölyelerinde itina ile tamir edildiği söyleniyor. Takdir sizin.

        Mine Sota (Hayy Kitap)

        REKLAM

        *

        Nokta İle Çizgi

        Uçarı bir noktaya âşık olan perişan haldeki bir düz çizginin acıklı hikâyesi bu. İşte hayatını itibarsız bir eğri çizgiye adamış kaprisli bir nokta! İşte zararlı hayalleriyle kendine işkence eden çaresiz bir çizgi! İşte âşıkların destansı yüzleşmesi! Hepsi Karanlık Çağ’dan Ortaçağ’a her dönemden okur için bu nefes kesici aşk hikâyesinde! Hem dokunaklı hem de komik üstelik…

        Norton Juster (YKY)

        *

        Sonunda 12 Yaş

        Willow Falls kasabasında yaşayan Rory, 12. yaş günü için çok heyecanlıdır. Sonunda, yıllardır büyük umutlarla hazırladığı “Yapılacaklar Listesi”ndekileri birer birer hayata geçirme vakti gelmiştir. Yapmasına izin verilecek yepyeni şeyler, hayatını tamamen değiştirebilir. Ne de olsa artık koca bir kızdır ve özgürlüğünü kısıtlayacak kimse yoktur. Ancak hayallerini gerçekleştirmeye başladıkça, bazı talihsiz olaylarla karşılaşır. Büyümek dedikleri bu ol(ma)sa gerek!

        Wendy Mass (Tudem Kültür)

        Diğer Yazılar