Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Özgü Namal... Hiç kuşku yok, Türkiye'nin en başarılı üç kadın oyuncusu onlar. Üçü de uzun zamandır ekran orucundaydılar. Beren Saat, Fatmagül'ün Suçu Ne?'nin haziranda final yapmasının ardından dinlenmek istedi ve sevgilisi Kenan Doğulu'yla Amerika'ya tatile gitti. Tuba Büyüküstün, 2011 haziranında Gönülçelen final yaptıktan sonra rol arkadaşı Onur Saylak'la dünya evine girdi. Ardından da Toprak ve Maya adlı ikiz bebekleri dünyaya geldi. Çocuklarını kendisi büyütmek istediği için geçtiğimiz sezon gelen bütün dizi tekliflerini reddetti; yüzünü dinlendirdi.

        Özgü Namal da Ozan Güven'le birlikte rol aldığı Koyu Kırmızı dizisi büyük bir hayal kırıklığı yaratıp yayından kaldırılınca sevgilisi Başar Savur'la Amerika'nın yolunu tuttu. Belli ki o dabiraz yüzünü dinlendirmenin vaktinin geldiğini fark etmişti. Sonuçta üç güzel, genç ve başarılı oyuncu artık kendilerini özlettiler ve önümüzdeki haftalarda üçü de kıyasıya bir reyting rekabetine girecekler.

        Yarışın startını aralık ayında Tuba Büyüküstün verecek. Senaryosunu Ezel'in yaratıcıları Kerem Deren ve Pınar Bulut'un yazdığı, Kaçış Planı filminden ekrana uyarlanan 20 Dakika'da İlker Aksum, Barış Falay, İpek Bilgin ve Bülent Emin Yarar'la rol alacak. Dizide, mutlu evlilikleri kadının işlemediği bir cinayetle suçlanmasıyla altüst olan bir çiftin dramı ve hayata tutunma kavgaları anlatılacak. Dizi Star ekranında yayınlanacak. Yeni dönemin ikinci çok iddialı dizisinde Beren Saat de cezaevlerinin karanlık koridorlarında boy gösterecek. Daha önce Bizim Ekran'da yazmıştım, Beren, Revenge'in uyarlamasında Nejat İşler ve Mert Fırat'la kamera karşısına geçecek. İntikam adıyla yayınlanacak dizi, Monte Kristo Kontu'nun uyarlaması. Bir anlamda ilhamı yine aynı romandan alan Ezel'in, bu defa Beren üzerinden ekrana sunulması. Beren'in dizisi ocak ayında başlayacak ve Kanal D ekranında yayınlanacak. Diziyi Berkun Oya yazacak, Yaprak Dökümü'nün yönetmeni Mesude Eraslan yönetecek. Gelelim bu müthiş üçlü rekabetin son sac ayağına... Özgü Namal bu sene kendisine gelen tüm teklifleri reddetmişti. Ama Most Production karşısına öyle bir projeyle çıktı ki, Özgü "Hayır" diyemedi. Yazar Hande Altaylı'nın çok satanlar listesinde uzun süre zirvede yer alan son romanı Kahperengi'yi dizi yapmaya karar verdi Gül Oğuz. Dizide Özgü Namal'a İbrahim Çelikkol eşlik edecek. Kitap, Ege'nin küçük bir kasabasının çok yoksul bir mahallesinde Narin'in hikâyesiyle başlıyor. İlk aşkında hayal kırıklığı yaşayan, eğitimini bahane edip İstanbul'a gelen Narin'in büyükşehirle imtihanı, acıları, korkuları ve eski aşkıyla mücadelesi anlatılıyor. Diziye kitabın sürükleyiciliğinin yansıyacağı da belli; çünkü senaryosunu bir başka usta, Mahinur Ergun kaleme alıyor. Özgü Namal'ın dizisi de ocak ayında Kanal D'de olacak. Bakalım bu üç yıldızın gireceği meydan muharebesinden hangisi galip çıkacak? Gelişmeler yakında Bizim Ekran'da. Hepinize iyi haftalar...

        KUZEY GÜNEY'in sorunu rakibi değil bizzat kendisi

        Kuzey Güney, Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy'un başrolü paylaştığı, yapımıyla, yönetimiyle, senaristleriyle, çekimleriyle çok ama çok dikkat çeken bir işti başladığında. Fakat onca avantajına rağmen, tek bir hafta bile rakibi Muhteşem Yüzyıl'ı geçemedi. Çoğu hafta, yarısı bile edemedi.Kıvanç'ın karın kaslarını ve tıngırdattığı sazını saymazsak, akılda kalıcı işaretler veremedi.Kimilerine göre düşük seyreden reytinglerinin sebebi, karşısındaki Muhteşem Yüzyıl'dı. Ancak kazın ayağı hiç de öyle değil bana sorarsanız. Kuzey Güney haftanın hangi günü yayınlanırsa yayınlansın, birincilik göremez iddiasında yazarınız. Neden mi? Buyurun...

        1- Öncelikle dizinin proje tasarımında sorun var. Kıvanç Tatlıtuğ, kadınların hayran olduğu bir jön ama Kuzey Güney bir erkek dizisi olarak kurgulanmış bir iş. Zaten diziyi de Kıvanç'ın daha önceki dizilerinin aksine daha çok erkekler izliyor. Kurtlar Vadisi fanatikleri, dizinin önemli bir izleyici kitlesini oluşturuyor. Sonuçta Kıvanç ve dizinin hikayesi, daha en başından yanlış konumlandırılmış oluyor.

        2- Bu yıl ikinci sezonu olmasına rağmen dizi neredeyse tek bir çatışma üzerinden ilerledi. Kuzey'in hapishanede kavgalı olduğu ve yanlışlıkla cinsel organını kestiği Ferhat sorunu bir türlü bitmek bilmedi. Tam 47 bölüm boyunca Ferhat, Kuzey'den intikam almaya çalıştı. Dizide ölen ölene ama Ferhat bir türlü en büyük düşmanı Kuzey'i öldürmeyi başaramadı. Bu seyirci yoran çatışma da hikayenin inadırıcılık dozunu yerlere yatırdı. Neyse ki Ferhat sonunda geçtiğimiz hafta Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bakalım şimdi ne yapacaklar?

        3- Dizinin erkek oyuncuları gerçekten de iyi performans sergiliyor ama Zerrin Tekindor hariç kadın oyuncularda ciddi sorun var. Bade İşçil, Merve Boluğur ve Öykü Karayel'i toplayın, bir Hürrem eder mi sizce?

        4- Kadınlar ekranda aşk görmek istiyor. Kadın karakter, yani Cemre her şeye kafa tutup sevdiğini söyleyebilirken, Kuzey bir türlü hayatının aşkına aşkını itiraf edemiyor. Son yayınlanan bölümde ilk defa açıldı. Ama çok, hem de çok geç kalındı, kaldı...

        5- Gelelim en büyük soruna... Aşk-ı Memnu'yla ortalığı kasıp kavuran, Ortadoğu'nun Brad Pitt'i, kadınların rüyalarının prensi olan Kıvanç Tatlıtuğ bu dizide kadınları kendisinden adeta soğuttu. Kadınlar güçlü, azimli ve sevdiği için gözünü budaktan sakınmayan erkek görmek istiyor. İç fırtınalarıyla boğuşan, buluğ çağı hesaplaşmaları yaşayan bir adam onlara inandırıcı, güven verici gelmiyor. Ama Kıvanç, nam-ı diğer Kuzey, sürekli bağırıp çağırıyor, aşkını anlatamıyor, elini attığı her işten başarısız çıkıyor. Hele de karşısında yedi cihanı titreten Muhteşem Süleyman olunca, Kuzey onun karşısında bir okul müsameresi, koskoca Mohaç'ın karşısında şirin bir izcilik denemesi gibi kalıyor.

        Seyircinin seçimi KURTLAR VADİSİ

        Bir önceki hafta bu köşede, ekran tarihinin en unutulmaz dizilerinin bir listesini vermiştim. haberturk.com internet sitemize bir anket koyup sizlerin değerlendirmenizi rica etmiştim. 3 bin civarında okurumuz katıldı bu ankete. İşte sizden gelen oyların dağılımına göre, ekranın en unutulmaz, efsane olmuş 10 yapımı.

        1 – KURTLAR VADİSİ 20.15

        2 – EZEL6.95

        3 – AŞK-I MEMNU5.46

        4 – AVRUPA YAKASI4.87

        5 – SÜPER BABA4.77

        6 – BİZİMKİLER4.28

        7 – EKMEK TEKNESİ3.04

        8 – DELİ YÜREK3.01

        9 – İKİNCİ BAHAR2.07

        10 – ÇEMBERİMDE GÜL OYA 1.97

        Diğer Yazılar